Flambert flankestek med eple og fennikel

Flankestek skåret i strimler med båter av fennikel og eple.

Foto: SVT

Flambert flankestek med eple og fennikel

Først grillet, så flambert før flankesteken er klar til servering. Fennikel og eple i båter er søtt og smakfullt tilbehør.

Slik gjør du

Skjær diagonale spor over kjøttet på begge sider. Gni flankesteken inn med olivenolje, salt og pepper. Grill den på høy varme på begge sider. Snu den ofte. Grill samtidig båter av fennikel.

Når temperaturen i kjøttet når 53 grader tar du den av grillen og legger den i en oppvarmet jernpanne sammen med fennikelen, eplebåter og en klatt smør.

Hell alkoholen på pannen og tenn på med en gang, så alkoholen ikke fordamper. Bruk gjerne en tenner med langt skaft.

OBS! Ha alkoholen ferdig oppmålt, ikke hell rett fra flasken. Pass på at det ikke er brannfarlige ting i nærheten, og bøy deg ikke over pannen.

La flammene brenne ut. La retten hvile en stund under folie. Skjær kjøttet i 1 centimeter tykke skiver og legg dem tilbake i pannen. Server rett fra pannen.

Flankesteken kan serveres stekte poteter eller kokt mathavre med urter.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT