Slik gjør du
Finhakk løk, hvitløk, fennikel og gulrot og stek det mykt i smør og olivenolje. Hell på vin og reduser til cirka 1/2 dl. Ha i krydder og tomatpuré og surr i ytterligere tre minutter. Tilsett vann, tomater og havrefløte og kok opp. Smak til med salt.
Sett ovnen på 200 grader. Bland smør, hvitløk, parmesan og persille til et kryddersmør og smør rikelig på brødet. Skjær brødet i staver og stek det i ovnen 7-10 minutter til det har fått fin farge.
Del fisken i 3x3 cm biter og legg den i suppen. La det trekke i 2-3 minutter. Det skal ikke koke.
Rett før servering legger du i rekene. Spar noen til pynt. Server suppen toppet med reker og finhakket persille og det sprøstekte brødet ved siden av.
Tips
Du kan også bruke, torsk, laks eller annen fisk du har i fryseren. Bare la den tine først.
Kilde: Sandra Mastio i «Sommermat i Falkenberg »/SVT