17. mai er dagen for pølser, is og brus. Men det er vel ikke bare det? Nå er tiden inne for å tenke over hva som skal serveres på 200-årsdagen for Norges grunnlov.
Da må det være lov å starte med desserten som har det rette navnet. Nemlig grunnlovsdesserten. Det er en mektig dessert med kompott av svisker og rabarbra, vaniljekrem og vispet krem.
- Oppskrift:
Kaker i rødt hvitt og blått
Bær i rødt og hvitt gjør seg godt på kremkaker, de speiler flaggets farger og blir midtpunktet når du serverer kaker.
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
Litt av hvert til koldtbordet
Rockekokk Mats Paulsen var nettopp i radioprogrammet Brønsj og serverte flere retter på et koldtbord. Her får du tips om spansk tortilla, gode sauser, søte desserter og enkle salater.
- Les mer:
Kokk Inge Johnsen har oversikten over hva du trenger til et lite koldtbord og hva som skal til for å mette hver person.
- Les mer:
Den store festen
Inviterer du til fest om kvelden og skal servere fin middag bør det være med minst tre retter.
Start med kamskjell og vårens herlige rabarbra, lag en skalldyrrøre i små glass eller ta fram de grønne, sprø aspargesene.
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
Hovedretten kan være fisk eller kjøtt. Laks og asparges er gode råvarer om våren. Eller slå til med indrfilet og ekstra festlige poteter.
- Oppskrift:
- Oppskrift:
Desserten skal ikke være for stor, men den skal være der. Iskrem eller rabarbra eller begge deler kan være basisen for desserten.
- Oppskrift:
- Oppskrift:
- Oppskrift:
Del dine matbilder fra festen
NRK Mat viser fram publikums bilder av mat i et stort galleri. Se bildene og les mer om hvordan du deler dine bilder med oss på Instagram. Bruk #nrkmat.