Hopp til innhold

Gjør koldtbordet til ditt eget

Mai er høysesong for koldtbord, og rockekokk Mats Paulsen har funnet frem sine beste oppskrifter. En suksessfaktor er å sørge for at alle gjestene kan finne noe de liker på bordet.

Koldtbord

Det serveres mye godt på Mats Paulsens koldtbord. Aioli, pesto, tortilla, panna cotta,

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Tortilla, spansk bondeomelett

Tortilla, spansk bondeomelett servert til gravlaks.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK
Kald aspargessalat

Kald aspargessalat og aioli.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK
Panna cotta med lime og vanilje

Panne cotta med lime og vanilje servert med bringebærcoulis og friske bær.

Foto: Jathushiga Bridget Rajah / NRK

Med variasjon i smak og råvarer kan alle glede seg over det som blir servert på festen. Mats Paulsen har kjøpt inn gode pølser, skinke og oster. Han serverer godt brød og har laget et par sauser selv.

Ostene er tre forskjellige som kommer fra hvert sitt land. Gruyère er en fast ost som lages av kumelk og er fra Sveits, manchego er saueost fra Spania og brie en hvitmuggost laget av kumelk fra Frankrike.

Mats laget en spansk omelett, tortilla, som tilbehør til gravlaksen.

Gode og raske salater

Små tomater, sylteagurk, nøtter, fruktsalat, selleri og litt honning er godt tilbehør og fin pynt på koldtbordet.

Hjemmelagde sauser

Søtt til slutt

Lag dessert i små glass eller kopper. Det er ikke så mye som skal til, men alle liker en søt avslutning på måltidet.

Vi har flere oppskrifter fra Mats Paulsen som kan passe på koldtbordet.