Grunnlovsdessert - Grunnlovsdessert er en mektig dessert til en dag med mye mening. - Foto: www.tine.no /

Grunnlovsdessert er en mektig dessert til en dag med mye mening.

Foto: www.tine.no

Grunnlovsdessert

Rabarbra og svisker, vaniljekrem og krem pyntet med mandler. Nydelig dessert til 17. mai og andre anledninger.

Slik gjør du

Kompott
Kok rabarbra og svisker så vidt møre i vann tilsatt sukkeret. Ta av noen svisker til pynt.
Rør potetmel ut i 1/2 dl kaldt vann og tilsett dette som en stråle i kompotten.
Rør hele tiden og la kompotten tykne over svak varme.
Ta av platen og avkjøl.

Vaniljekrem
Bruk ferdiglaget vaniljekrem eller lag den selv fra bunnen:
Legg gelatinen i kaldt vann omtrent 5 minutter.
Visp eggeplommer og sukker.
Bland melk, fløte, vaniljesukker og eggedosis og varm forsiktig til sausen tykner.
Klem vannet fra gelatinen og smelt den i 3 ss kokende vann.
Rør gelatinen i melkeblandingen og la vaniljekremen avkjøles og bli tykk.

Grunnlovsdessert
Legg kompotten i bunnen av en glassbolle og hell over vaniljekremen.
Strø over mandler og legg vispet krem på toppen.
Pynt med noen svisker.

Kilde: www.tine.no