Entrecote med pommes frites, grønnsaker og bbq-saus
(4 porsjoner)
4 biffer av entrecôte, à 200g
1 ss olje
1 ts salt
1 ts kvernet pepper
400 g poteter
soyaolje
salt
1 fennikel
2 vårløk
1 ss smør
1/2 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1 boks / 2 bunter ruccolasalat
1 ss olivenolje
1/4 ts salt
1/4 ts pepper
1 dl bbq-saus
Slik gjør du:
1. Krydre entrecôtene med salt og pepper. Stek dem på middels sterk varme i olje. Stek biffene ca. 3 minutter på hver side, og la dem så hvile på svak varme et par minutter.
2. Skrubb potetene godt og kutt dem i staver. Skyll dem i vann og tørk dem godt i rikelig med papir, så de blir helt tørre. Ha dem i varm soyaolje i ca. 2 minutter, til de blir gyldne og sprø. Ha dem på papir for å dryppe fettet godt av. Krydre med salt.
3. Vask fennikel og vårløk. Del fenikkelen i båter, og vårløken i ca. 2 cm lange biter. La fennikelen dampe i vann og litt smør i ca. 10 minutter, tilsett vårløken, og la den dampe med i de siste 2 minuttene. Ha i grovhakket rucculasalat like før servering.
4. Server med rucculasalat og gjerne en god bbq saus til å dyppe pommes frites i.