Laster innhold, vennligst vent..
Enkelt rugbrød

Bruk gjerne andre tørkede frukter enn rosiner i rugbrødet, som aprikoser, svisker eller fikener.

Foto: SVT

Enkelt rugbrød

Dette saftige og gode formbrødet er så enkelt å lage at du ikke trenger å handle brød i butikken lenger. Det er kanskje mange ingredienser i oppskriften, men det meste kan oppbevares lenge i skuffer og skap, så det er bare å handle inn.

Slik gjør du

Oppskriften er til to brød.

Varm ovnen til 150 grader varmluft eller 175 grader vanlig ovn.

Bland sammen ingrediensene i en stor bolle og rør godt sammen.

Smør to 1,5 liters brødformer og fordel røren likt i begge.

Stek i midten av ovnen i cirka 75 minutter. Brødet er ferdig når det slipper kantene og er gjennom stekt. Test gjerne med en bakepinne som du stikker i midten av brødet. Den skal være litt smulete og fuktig, men ikke klissete.

Hvis brødet får for mye farge før det er ferdig stekt, kan du dekke til med litt aluminiumsfolie.

Vend brødene ut av formene, og la dem avkjøles under et håndkle på rist.

Tips

  • Dette brødet blir bare saftigere om du baker det et par dager i forveien. La brødet bli helt avkjølt før du oppbevarer det i en lukket plastpose.
  • Rosinene kan gjerne byttes ut med tørkede aprikoser, tørkede fiken eller svisker.

Kilde: Lisa Lemke i TV-serien «Sommermat i Falkenberg»/SVT