Tyr til brennevin viss han ikkje får selt meir potet Poteten forsvinn frå fleire middagsbord rundt omkring i Norge. No er potetbønder redde for at det snart ikkje vil lønne seg å dyrke poteter. Av Anders Haualand, Christine Breivik Øen, Tina Brock og Elisabeth Tøtte Hansen
Oppskriftene fra «Festen etter fasten» Har du lyst til å lage et skikkelig festmåltid? Her får du oppskriftene du trenger! Av Torunn Grymer
3 x Kylling Tikka-spyd Amy Mir har tre herlige kylling tikka-marinader. En grønn, en rød og en kremet. Du får de herlige oppskriftene her.
Hadaouis pizza «spessial» Ismail Hadaoui (70) kom fra Marokko til Norge 17. mai 1973. I mange år drev han Flamenco pizza. Oppskriften han deler med oss har kronprinsesse Mette-Marit sagt er den beste pizzaen hun har smakt.
«Baris Somali» – Somalisk ris Krydret ris kokt i lammekjøttbuljong med deilig lammekjøtt, friterte poteter og salat på siden. Serveres med banan til, som på somalisk vis!
Italienske kjøttboller med gresskarspagetti Disse italienske kjøttbollene blir så saftige og gode når man lar dem putre i tomatsausen. Og gresskarpastaen har en herlig glad og gul farge.
Fylt paprika med kyllinggryte Når familien Mir skal servere en kjapp middag, lager de en form for dal, med hvite bønner og kylling, som de fyller i bakt paprika.
Haustar sopp midt på svarte vinteren Soppsesongen er på ingen måte over. Mange stader i landet haustar entusiastar framleis sopp. Av Brit Jorunn Svanes og Benedikte Grov
Friterte fiskekaker med sommerkål Fiskekaker inspirert av det thailandske kjøkken, servert med kål og grovhakkede grønnsaker. Oppskriften fra Jonathan Romano passer som middag til fire eller lunsj til flere.