Amy Mirs kylling tikka med tre ulike marinader

FARGEFEST: Tre ulike marinader gir kyllingen herlige farger og smaker. En fest både for smaksløkene og øynene.

Foto: NRK

3 x Kylling Tikka-spyd

Amy Mir har tre herlige kylling tikka-marinader. En grønn, en rød og en kremet. Du får de herlige oppskriftene her.

Slik gjør du

@ekspedisjonsjenta Amy var med som TV-kokk i «Festen etter fasten» i 2021 og lagde herlig pakistansk festmat. Disse tre ulike variantene av kylling tikka vil du smake!

Malai Tikka Boti (kremede kyllingbiter)

Bland alle ingrediensene i marinaden godt sammen og legg på kjøl i 2–3 timer eller gjerne over natten.

Kylling Tikka Boti

Første marinering:

Skjær kyllingen i terninger og mariner med ingrediensene. La hvile i 30 minutter.

Andre marinering:

Bland olje, yoghurt, chilipulver, salt i en bolle og bland godt.

Tilsett kyllingen i blandingen og legg på kjøl i 2 timer.

Grønn kylling Tikka

Skjær kyllingen i terninger, og tilsett salt.

Kjør resten av ingrediensene i en blender. Bland inn marinaden og legg på kjøl i to til tre timer.

Grillspyd

Stek gjerne den marinerte kyllingen på spyd på gassgrill.

Fukt trepinnene 2 timer i vann. (Bruk gjerne de som er litt tykke)

Legg spydene først på aluminiumsfolie slik at de blir ⅓ gjennomstekt, legg deretter på direkte høy varme i cirka 2 minutter på hver side (300 grader i grillen).

Tips

Serveringstips: Lag litt ekstra av de ulike marinadene, og hell over spydene med restene av hver marinade.

Nyt rettene med naan, mynte chutney og tilbehør som løk og sitronbåter.

Kryddermiksene får du kjøpt på velassorterte dagligvareforretninger og i internasjonale matbutikker.

Kilde: Amy Mir i TV-programmet «Festen etter fasten»