Slik gjør du
Bland først mel og vann (uten gjær), og la det stå under plast i en time.
Deretter tilsettes salt og gjær i blandingen.
Kjør deigen i en kjøkkenmaskin. Først på laveste hastighet i cirka fem minutter, før du skrur opp farten et hakk, og lar den gå i seks til åtte minutter til. Deigen skal nå løsne fra bollen av seg selv. Målet er at den skal bli så elastisk som mulig. Øvelse gjør mester.
Nå skal deigen heves rundt halvannen time. Det er viktig å følge med på temperaturen, så det ikke blir for kaldt eller varmt. Romtemperatur mellom 20-24 grader er ideelt.
Nå kan du rulle ut bagettene i ønsket lengde, ideelt sett fire stykker, om du får plass på stekeplaten.
Dette må du gjøre svært forsiktig, ellers risikerer du at deigemnene mister luft. Det kan ødelegge den saftige konsistensen!
Etter at de har hevet på nytt, kan du sette dem i ovnen.
Før du lukker døra, kan du sprute litt vann over bagettene mens de er inne i ovnen, men ikke overdriv mengden. Det skal kun fuktes lett, så bakverket blir sprøtt på utsiden.
Stekes deretter i 20-25 minutter på 250 grader, litt avhengig av ovn.
La dem deretter hvile seg litt på rist, før du kan lukke øynene og drømme deg bort med en sprø smak av Frankrike hjemme på ditt eget kjøkken.
Bon Appétit!
Tips
Lag noen snitt i toppen av bagetten med en skarp kniv eller saks før det er tid for steking.
Da får bagetten et litt rustikt utseende når brødene kommer ut av ovnen, akkurat slik du vil ha dem.
LES OGSÅ: – Pappa blir nesten litt rådvill om han ikke får en bagett til måltidet