Chutney av grønne tomater

Chutney med grønne tomater.

Foto: Camilla Næss / NRK

Chutney med grønne tomater

Tomater som aldri blir modne er også mat. Sylt de grønne tomatene og lag en deilig chutney. Passer godt til middagen eller på toppen av en god ost.

Slik gjør du

Del de grønne tomatene i grove biter. Skrell løk og epler og del i biter, tilsett olivenolje i en kjele og fres tomater, løk og eplebiter over svak varme i et par minutter. Tilsett så sukker, honning, vaniljesukker, sennepsfrø og fres videre et par minutter. Tilsett så hvitvinseddik og dekk alt med vann. La det koke på svak varme til blandingen er blitt tykk og smakfull. Smak til med chili om du ønsker det.

Steriliser sylteglass og lokk. Ha så chutneyen over i rene, varme glass og skru på lokket med en gang. Snu glassene opp ned på benken til avkjøling. Oppbevar mørkt og kjølig.

Grønn tomatchutney passer godt til hvit geitost (chèvre) og blåmuggoster. Den kan også varieres med å tilsette litt gul curry og rosiner, og serveres til indisk mat.

Chutney kan lagres lenge.

Kilde: Dag Tjersland, kokk i TV-serien «Hagen min»/NRK