Bønnemos

Anne Hjernøe serverer bønnemos til naan og papadum, indiske brødtyper.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Bønnemos

Bønnemos med hvite bønner, timian, løk, garam masala og karri.

Slik gjør du

Bønnenes legges i vann natten over. Vannet helles av og bønnene skylles. Kok opp bønnene i en gryte lettsaltet vann med en håndfull friske timianstilker. Bønnene kokes til de er møre. Smak på dem.

Løk og hvitløk hakkes fint og steke i olje til de begynner å få litt farge. Tilsett karri, la den steke med til alt er godt stekt. Tilsett bønnene og stek dem godt. Drypp over litt god balsamisk epleeddik eller en annen god frukteddik.

Bland bønnene til mos i en blender. Juster mosen med litt olje og lit fond til bønnemosen er kremet. Bønnemosen smakes til med garam masala og godt med salt og spises sammen med indisk mat, f.eks. nybakte naan og pappadum.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Se også: Oppskrifter fra Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR