Bokhvetegrøt

Elisabeth Holm bruker gresskarkjerner, bær og sirup som topping, men det er lov til å velge noe annet.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Bokhvetegrøt

En langkokt bokhvetegrøt toppet med friske bær og en klunk sirup kan få dessertmagen til å rumle. Men dette er faktisk en sunn frokost.

Slik gjør du

Legg bokhveten i bløt i minst seks timer. Hell av vannet, og bland inn havregryn.

Tilsett melk, og kok grøten i 25 minutter under omrøring. Ha til slutt i salt og vaniljeekstrakt.

Topp grøten med gresskarkjerner, bær og fibersirup. (Fibersirup er sukkerfri, og passer til diabetikere.

Tips

Vil du ha flere grøtoppskrifter? Prøv sagogrøt med rips, byggmelsgrøt med kli eller kjøleskapsgrøt med chiafrø.

Kilde: Elisabeth Holm