NRK Meny
Blomkålsuppe med mandler, paprika og rogn

Med litt av tilbehøret på kanten av suppeskålen kan du velge selv når du vil blande rogn, paprika eller blomkålbuketter i suppen.

Foto: Fra TV-serien Fredag i hagen / SVT

Blomkålsuppe med mandler, paprika, rogn og blomkålbuketter

Det blir lett litt kjedelig med suppe som er kjørt helt slett i en blender. Da passer det godt med små blomkålbuketter, paprika og rogn som tilbehør til blomkålsuppen.

Slik gjør du

Skjær blomkålen i små biter. Spar noen fine buketter til salaten som du piller i små, ​​pene stykker. Du vil trenge ca. 2 dl til dette.
Stammen i blomkålen skal brukes i suppen.

Hakk løk og hvitløk som freses i smør og olivenolje på middels varme til det har fått fin farge. Tilsett blomkål og hakket timian. Fres noen minutter til. Nå kan du ha i hvitvin, kyllingbuljong og fløte.
Kokes til blomkålen er helt myk.

Salt etter behov og kjør suppen i en blender til den er helt glatt.

Salat
Varm opp blomkål og mandler i en gryte sammen med smør og salt.

Paprika
Skjær paprikaen i små strimler og stek den i olivenolje sammen med rosmarin. La den frese i ca. 5 minutter, til mesteparten av væsken fra paprikaen har fordampet. Tilsett eddik og la syren fordampe. Ha på litt salt og avkjøl.

Servering
Legg litt salat i bunnen av suppetallerkenene sammen med en teskje paprika og litt rognkjeksrogn. Pynt med bladpersille. Hell på rykende varm suppe og kos deg!

Tips

Flere oppskrifter: Fredag i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen/SVT