Slik gjør du
Skjær blomkålen i små biter. Spar noen fine buketter til salaten som du piller i små, pene stykker. Du vil trenge ca. 2 dl til dette.
Stammen i blomkålen skal brukes i suppen.
Hakk løk og hvitløk som freses i smør og olivenolje på middels varme til det har fått fin farge. Tilsett blomkål og hakket timian. Fres noen minutter til. Nå kan du ha i hvitvin, kyllingbuljong og fløte.
Kokes til blomkålen er helt myk.
Salt etter behov og kjør suppen i en blender til den er helt glatt.
Salat
Varm opp blomkål og mandler i en gryte sammen med smør og salt.
Paprika
Skjær paprikaen i små strimler og stek den i olivenolje sammen med rosmarin. La den frese i ca. 5 minutter, til mesteparten av væsken fra paprikaen har fordampet. Tilsett eddik og la syren fordampe. Ha på litt salt og avkjøl.
Servering
Legg litt salat i bunnen av suppetallerkenene sammen med en teskje paprika og litt rognkjeksrogn. Pynt med bladpersille. Hell på rykende varm suppe og kos deg!
Tips
Flere oppskrifter: