Slik gjør du
Noen typer urter er mer velegnet til tørking enn andre, så som oregano og timian. Men i denne oppskriften er alt lov, det tar bare lengre tid å tørke saftigere urter. Høst inn det du har og bland inn salt før tørkingen. Det blir en smakfull smørje, og et urtesalt som godt kan erstatte vanlig salt i matlagingen.
Maritas urtesalt
Fremgangsmåten er hentet fra programmet «Hagen min», der hageeier Marita Egset laget urtesalt. Hun høstet anisisop, hvitløksgressløk, vanlig gressløk, sitronmelisse og basilikum.
Rens urtene, finhakk hvitløken og kjør alt i en foodprosessor sammen med grovt salt. Kjør til blandingen er en grøt. Mengde salt er en smakssak, her er det brukt ca 2 dl grovsalt til 3 liter urter.
Trykk blandingen ut på et bakepapirkledd stekebrett. Press det helt flatt.
Sett ovnen på 50 grader, og sett en sleiv i stekeovnsdøra, slik at den står på gløtt. Tørk urtene. Det kan ta mange timer, og avhenger av hva du har brukt av urter og grønt.
Kjør så den knusktørre blandingen en ny runde i foodprosessor, og ha den over på glass med tett lokk.
Tips