Gresk salat
- deilig lunsj- eller middagssalat i varmen til to personer.
1 tomat
1/4 slangeagurk
1/4 rødløk
2 blader sprø issalat
1/2 glass fetaost i olje
1/2 glass (lite glass) sorte oliven
- Skjær tomat og agurk i skiver, mens løken skal kuttes i ringer. Finstrimle så salaten. Bland sammen alle ingrediensene og drypp litt av oljen fra fetaosten over.
Gazpacho
- blir til en liter nydelig, kald tomatsuppe.
1 kg skåldede og flådde tomater
1/2 skrelt agurk
1/2 rød paprika
1 hvitløksfedd
1/2 liten løk
saften fra en halv sitron
1/2 dl olivenolje
1 ss hvitvinseddik
litt salt
- Kjør alt i kjøkkenmaskinen til du får en jevn suppe. Smak til med salt. Server kald som forrett eller som deilig frokostdrikk sammen med små skåler med finhakket paprika, løk og brødkrutonger.
Tomat- og mangosalat med mynte og koriander
- utmerket tilbehør til grillet kjøtt. Prøv det!
1 kg tomater, gjerne cherrytomater eller andre små tomater
2 mango
1 liten rødløk
1 krukke fersk koriander
1 neve ferske mynteblader
Dressing:
olje og hvitvinseddik
salt og pepper
- Del tomatene i biter, cherrytomatene i to. Del mangoen i små terninger og løken i tynne skiver. Hakk koriander og mynte. Bland alle ingrediensene sammen. Hell på olje og eddik etter smak og vend i salaten en stund før servering, slik at smakene får stå og godgjøre seg.