Regelmessig sex gjør deg sunnere

– Når du leser om alle de fysiske fordelene ved å ha regelmessig sex kan du ikke unngå å tenke: Å Gud, sex er veldig viktig, sier sjefsredaktøren i Journal of Sexual Medicine.

Par i sengen

Jevnlig sex ved vaginalt samleie har mange positive virkninger på helsen.

Foto: Colourbox

Forskere har også tidligere sagt at sex er sunt, men det må være ”vanlig” sex, tradisjonelt samleie med penetrering.

Man må i tillegg ha sex regelmessig for at det skal gi best effekt.

Dette kommer frem av amerikansk forskning som snart vil bli publisert i tidsskriftet Journal of Sexual Medicine.

Påvirker mye

Amerikanske par har testet ut den nye forskningen, og det viser seg at man får bedre søvn, mer overskudd, blir slankere og risikoen for blodpropp minskes.

Det reduserer også risikoen for blodpropp og brystkreft samt får et sunnere hjerte.

– Når du leser om alle de fysiske fordelene ved å ha regelmessig sex kan du ikke unngå å tenke: Å Gud, sex er veldig viktig. Menneskene er faktisk skapt til å ha sex med hverandre, skriver Dr. Irwin Goldstein, sjefsredaktøren i Journal of Sexual Medicine ifølge CNN.

Minsker stresset

Forskningen ble testet ut på 46 personer.

De ble utsatt for stress i form av at de måtte holde en krevende tale om to uker.

Parene som hadde regelmessig sex i dagene før talen hadde lavere blodtrykk og færre stresshormoner enn gruppen som hadde vært mer fantasifull med eksperimenteringen i sexlivet.

Hver dag i to måneder

Flere par i New York bestemte seg for å ha sex hver eneste dag i desember, i håp om å kvitte seg med noen av de dårlige vanene som for mye sjokolade og for mange sigaretter.

Yogainstruktøren Sadie Nardini og hennes mann merket en bedring da desember var over.

De dårlige vanene var bedre, de følte seg bedre fysisk, hadde mer energi på dagtid og sov bedre om natten.

De bestemte seg derfor for å gjenta suksessen i januar.

Nardini fikk heller ikke den vanlige forkjølelsen hun ofte får i vintermåneden.

Uten bevis

Likevel er det ikke alle forskere som har kommet til samme konklusjon som forskerne i The Journal og Sexual Medicine.

I det amerikanske tidsskriftet The Health Benefits og Sexual Expression skriver sexforskeren Beverly Whipple at andre former for sekuelle aktiviteter enn det tradisjonelle samleiet er minst like gunstige effekter på helsen.

Hun legger også til at det ikke finnes bevis på om det er vanlig sex som gjør folk sunnere, eller om friske mennesker har mer sex enn mindre sunne mennesker. Dette skrev hun i en artikkel i 2003.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)