Dette trenger du:
8 små/4 store paprika
1 ss vegetabilsk olje
200 gram røde linser
280 gram mais
2-3 vårløk
200 gram revet ost (bruk gjerne ost med
1 ts gurkemeie (kan sløyfes)
1 ts paprikapulver
4 dl grønnsaksbuljong
1,25 dl matfløte eller Cremefine
3 ts hirsemel (evnt. maisenna)
2 ts hakket løpstikke
Fremgangsmåte:
Vask paprikaen, skjær av et lokk ved stilkfeste og skyll den. Varm opp oljen og brun paprikaene rundt det hele. Bland linsene med godt avrent maiskorn (gjem laken).
Skjær vårløk i ringer og rør dem inn i mais- og linseblandingen sammen med, sammen med 150 g ost, gurkemeie og paprikapulver. Fyll paprikaene med blandingen, strø over resten av osten, legg på lokkene og sett dem i gryten de ble brunet i.
Hell over buljong og maislake, og kok dem i i ca. 40 minutter over lav varme. Ta opp grønnsakene, tilsett fløte og jevn sausen med hirsemel eller maisenna. Smak til med løpstikke.
Oppskrift: Kliniske ernæringsfysiologers forening, KEFF