Dette er høstens kuleste grønnsak: – Ganske snåle da de kom ut av jorden Folket har talt. Høstens kuleste grønnsak er klar. Av Elin Åsbakk Lind og Kai Jæger Kristoffersen
Ranveig og naboane gjekk saman om å dyrka grønsaker Det er grønsaksbonanza i norske hagar. – Under andre verdskrig var sist gong vi dyrka så mykje grønsaker og bær i private hager, meinar professor. Av Ingvald Nordmark og Frida Ripland Moberg
Forvent å se «styggere» grønnsaker i butikken Bama vil endre kravene sine etter katastrofesommeren. – Vi kan forvente flere krokete gullrøtter og solbrente løk, sier Espen Gultvedt, norskansvarlig i grossisten. Av Sondre Tallaksrud og Kjell Åge Kampestuen
Pass deg for giftige poteter! Kokkeskolelærer Svein-Erik Bonnier ser giftige poteter i de fleste dagligvarebutikkene han besøker. Også forsker Eldrid Lein Molteberg er bekymret. Av Nils Mehren og Martin Mortensen
Gammel løk har blitt populær igjen SKIEN (NRK): Etter et par generasjoner «i skyggenes dal» har vårløken dukket opp på norske middagstallerkener igjen. Av Britt Boyesen
Linsesuppe Foto: Astrid Hals, www.mat.noLinser blir ikke så mye brukt i Norge, men er et sunt og godt alternativ i mange retter.
Salat med avokado og røde bønner Foto: Bengt Wilson, www.mat.noLei av salatblader? Lag denne deilige salatvarianten med avocado og bønner istedet.
Paprika med linsefyll Foto: Kim Holthe, www.mat.noFylte paprika er et enkelt og sunt mellom-måltid eller en lett middag.
Kikert-puré Foto: Alf Børjesson, www.mat.noKikerten kan brukes til mye. Denne varianten kalles hummus og kan brukes som pålegg eller dip.