Nettflørter mest på søndager

Svært mange forsøker å finne kjærligheten via en datingside på ukens siste dag.

Young Woman Using Laptop At Home

Mange leter etter kjærligheten på søndager.

Foto: Monkey Business Images / Colourbox

På søndager er det størst aktivitet på nettdatingsidene.

Svenske datingstider opplever at mange tegner nye abonnementer på ukens siste dag, og den samme tendensen opplever norske Sukker.

Les også: Hekta på nettdating

Merkbar forskjell

På søndager er det mange som har bedre tid, og da er vi på nett.

- Det er da man tar seg tid til å bli medlem, fylle ut opplysninger og tenke etter hva man søker. Vi har også merket at den tv-reklamen som sendes på søndager er den som gir aller best resultat for vår del, sier Sebastian Malmberg fra datingtjenesten Parship til Expressen.

Både nettaviser og datingstider opplever solid trafikk.

- Det stemmer at det er mange som er innom siden vår på søndager. Da har vi et jevnt trykk utover hele dagen, forteller Morten Gulliksen, direktør i Sukker til NRK.no.

Han forklarer videre at trafikktoppen er klokken 22.45 mandag kveld, men at søndag likevel er den beste dagen fordi det er så mange innom gjennom hele dagen.

- Vi har også flere nytegninger av abonnementer den dagen. Det er om lag 20 prosent flere nytegninger på søndager, legger Gulliksen til.

Les også: En av ti har funnet date på nettet

Bruker mer tid

I tillegg til at det er mange som er på nett på søndagene, bruker vi også mer tid på sidene.

Kanskje har vi ekstra god tid på søndagene. Kanskje er vi lei av å være single på søndagene.

Mange snakker om «å ligge i skje på sofaen» denne dagen. Muligens er det den tanken som får oss til å lete etter en date, og kanskje den store kjærligheten, akkurat på søndag.

- Det er mange som er hjemme på søndagene og har bedre tid enn ellers. Vi ser at brukerne våre bruker lenger tid på Sukker på søndager enn resten av uken, opplyser Gulliksen.

Les også: - Nettdating er ikke flaut

Mindre tabu

Tidligere var det litt flaut å innrømme at man lette etter kjærligheten på nettet. Etter hvert som flere datingsider vokser har det blitt mindre tabubelagt.

I tillegg har trolig kjørlighetsprogrammer som «Ungkaren» og «Jakten på Kjærligheten» gjort sitt til at det for mange har blitt helt greit å vise andre at de leter etter den rette.

Sukker har 64.000 profiler som de selv kaller for aktive brukere.

- Det vil si at de har vært inne på siden de siste to månedene, forklarer Gulliksen.

Da Sukker startet opp var de fleste medlemmene mellom 25 og 30 år, men nå er det stadig fler eldre som lager profiler.

Les også: Mona (64) leter etter drømmemannen på nett

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.