NRK Meny
Normal

Hekta på nettdating

Pernille Dysthe var besatt av sjekking på nett. Her gir hun råd til deg som vil finne kjærligheten.

Pernille Dysthe
Foto: Kristoffer Dysthe Bilek

Les svarene fra nettmøtet her

Da Pernille Dysthe kastet seg på nettsjekkern, var det for å finne en kjæreste. Flere måneder senere måtte hun belønne seg selv med klistremerker og New York-tur for å klare å holde seg unna nettsiden hun hadde blitt hekta på.

Den erfaringen ble det bok av. "Besettelsen - en historie om avhengighet" kom i høst og er en dokumentarisk beretning basert på hennes egne erfaringer med nettsjekking.

Video: Bokprogrammet: Pernille Dysthe om "Besettelsen"

Video: I kveld: Hekta på nettdating

- Jeg fikk sjokk da jeg oppdaget hvordan folk gambler med andres følelser på nettet. Det er en elektronisk bardisk for folk som er ute etter å nedlegge flest mulig, sier Dysthe.

Hun mener man bør være veldig bevisst for å lykkes med å finne kjærligheten på nett.

Pernilles råd til nettsjekking

Før du kobler til: Stå støtt som singel! En partner kan ikke tilfredsstille alle behovene dine.

Profilen din: Tenk nøye gjennom hvilke signaler du ønsker å sende ut, både når du legger ut bilder og når du skriver om deg selv. Vær ærlig i fremstillingen av deg selv.

Luk vekk ugresset: Les profilene nøye. Hvis det lyder for godt til å være sant, så er det antakeligvis det. Store ord om empati og kommunikasjon bør få varsellampene til å ringe.

Når du finner en du liker: Avtal møte så raskt som mulig. Det er farlig å "bygge personlighet med bokstavkjeks" for lenge.

Unngå at det tar overhånd: Vær disiplinert. Har du flere baller i senga enn i lufta, har datingen fått altfor stor plass i livet ditt.

Test din sex-iq her

Nettmøte om nettdating og singelliv

Pernille Dysthe var en av dem som besvarte spørsmål i vårt nettmøte om nettdating. Det gjorde også psykolog Sissel Gran og kjønnssosiolog og forfatter Preben Møller.

Les svarene fra nettmøtet her .

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.