Hopp til innhold

Hekta på nettdating

Pernille Dysthe var besatt av sjekking på nett. Her gir hun råd til deg som vil finne kjærligheten.

Pernille Dysthe
Foto: Kristoffer Dysthe Bilek

Les svarene fra nettmøtet her

Da Pernille Dysthe kastet seg på nettsjekkern, var det for å finne en kjæreste. Flere måneder senere måtte hun belønne seg selv med klistremerker og New York-tur for å klare å holde seg unna nettsiden hun hadde blitt hekta på.

Den erfaringen ble det bok av. "Besettelsen - en historie om avhengighet" kom i høst og er en dokumentarisk beretning basert på hennes egne erfaringer med nettsjekking.

Video: Bokprogrammet: Pernille Dysthe om "Besettelsen"

Video: I kveld: Hekta på nettdating

- Jeg fikk sjokk da jeg oppdaget hvordan folk gambler med andres følelser på nettet. Det er en elektronisk bardisk for folk som er ute etter å nedlegge flest mulig, sier Dysthe.

Hun mener man bør være veldig bevisst for å lykkes med å finne kjærligheten på nett.

Pernilles råd til nettsjekking

Før du kobler til: Stå støtt som singel! En partner kan ikke tilfredsstille alle behovene dine.

Profilen din: Tenk nøye gjennom hvilke signaler du ønsker å sende ut, både når du legger ut bilder og når du skriver om deg selv. Vær ærlig i fremstillingen av deg selv.

Luk vekk ugresset: Les profilene nøye. Hvis det lyder for godt til å være sant, så er det antakeligvis det. Store ord om empati og kommunikasjon bør få varsellampene til å ringe.

Når du finner en du liker: Avtal møte så raskt som mulig. Det er farlig å "bygge personlighet med bokstavkjeks" for lenge.

Unngå at det tar overhånd: Vær disiplinert. Har du flere baller i senga enn i lufta, har datingen fått altfor stor plass i livet ditt.

Test din sex-iq her

Nettmøte om nettdating og singelliv

Pernille Dysthe var en av dem som besvarte spørsmål i vårt nettmøte om nettdating. Det gjorde også psykolog Sissel Gran og kjønnssosiolog og forfatter Preben Møller.

Les svarene fra nettmøtet her .