Matvarer du alltid bør ha i hus

Disse matvarene bør du ha i skapet når du vil legge om livsstilen, ifølge ernæringsfysiolog Kirsti Bjerkan.

Valgets kvaler: hvilke matvarer skal man velge og hva er egentlig sunt?
Foto: Zdenka Micka

Matvarer som bør være i skapet

Knekkebrød (grove/ekstra grove typer)

Havregryn

Frokostblanding (uten tilsatt sukker)

Mel av forskjellig slag

Melblanding for brød

Maisenna

Tørrgjær

Sukker

Salt

Pepper

Krydder

Bakepulver

Kakao

Usaltede nøtter (hasselnøtter, valnøtter)

Fullkornpasta

Fullkornris

Fullkorntortillas

Hermetiske tomater

Hermetiske bønner/bønner på glass

Hermetiske wokgrønnsaker

Buljongterninger/urteterninger

Soyasaus (saltredusert)

Chilisaus

Evnt. woksauser

Pastasaus på glass

Kokosmelk (fettredusert, hermetisk)

Tunfisk

Boksskinke eller tisvarende av kylling

Makrell i tomat

Ketchup

Sennep

Tomatpure

Kaffe

Te

Vegetabilsk olje

Plantemargarin

Balsamicoeddik

Hvitløk

 

Matvarer som kan være i fryseren

Grønnsaker; ulike blandinger

Bær

Fiskefilet

Karbonadedeig

Kyllingbryst

Evnt. andre fisk- og kjøttvarer

Ekstra grovt brød

 

Matvarer som stadig må fylles på

Frukt

Grønnsaker

Løk

Poteter

Egg

Magre melk/yoghurt varianter

Div pålegg

 

Annet

Tran (flytende eller kapsler)

 

LES OGSÅ:

Derfor bør du spise...

 

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)