Hopp til innhold

Mat som slanker deg

Matvareindustrien har pønsket ut hvordan du kan slanke deg - uten å trene.

Drikke
Foto: ScanStockPhoto

I USA har matvareindustrien spilt videre på light-produktene og lansert matvarer, som i prinsippet gjør det mulig å slanke seg - helt uten å bevege seg, skriver Berlingske Tidende .

Negative kalorier

Matvarene, som har et negativt kaloriinnhold, er nå på vei inn i det Europeiske markedet. Ideen er at kroppen skal bruke flere kalorier på å fordøye og forbrenne maten, enn antallet kalorier maten består av.

Nestlé og Coca Cola har lansert Enviga på det amerikanske markedet, og presenterer den som den første leskedrikken med negative kalorier.

Øker forbrenning

Hemmeligheten bak leskedrikken er at den setter i gang kaloriforbrenningen, fordi den inneholder en kombinasjon av koffein og antioksidanten ECGC, som stammer fra grønn te.

LES OGSÅ: Slik øker du forbrenningen din

Tre bokser Enviga vil i gjennomsnitt få en normalvektig person til å forbrenne 106 kalorier.

- Selv om hundre kalorier hver dag er veldig lite, så skulle det - forutsatt at man ikke spiser mer enn normalt - være nok til at man har tatt av seg et par kilo etter et år, sier professor Arne Astrup ved Institut for Human Ernæring i København til Berlingske Tidende.

LES OGSÅ: Kan jeg bare slanke rompa?

LES OGSÅ: Advarer mot jo-jo slanking

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)