NRK Meny
Normal

Krokodille tok gifteringen

Sørafrikaneren Pieter Abrahamse har en god unnskyldning for å ha mistet gifteringen sin: En krokodille spiste den, sammen med den venstre underarmen hans.

krokodille
Foto: Mark Baker / Scanpix/AP

Men tross tap av både arm og ring, så er 47-åringen ved godt mot og kan smile i dag.

Han kjempet sin livs kamp med en krokodille - og overlevde.

- Jeg så etter flodhester, og så ingen. Jeg glemte at det kan være krokodiller der, forteller Abrahamse til nyhetsbyrået Reuters fra sykesenga.

Skumle dammer

Episoden skjedde på en plantasje i Limpopo-provinsen i Sør-Afrika.

I området er det mange dammer som både flodhester og krokodiller oppholder seg i. De går fra dam til dam, og til elven som ligger like ved.

Bitt i hofta

Han sto med vannet til livet, rundt fem meter fra fast grunn, da han kjente et bitt i venstre hofte. Abrahamse trodde først det var en flodhest, men det tok ikke lange tiden før han skjønte at det var et enda farligere dyr som angrep.

- Jeg begynte å slå med én gang. Jeg traff ham med min venstre arm, og så gikk han etter min venstre underarm, forteller han.

Tenkte på kona

- Den trakk meg under vann i noen sekunder, og jeg visste at dette var hans største fordel. Jeg forsto at hvis jeg ikke kom meg opp på beina, så ville min kone aldri finne meg igjen, sier Abrahamse.

På et eller annet vis fikk han karret seg opp på beina i dammen, og snart følte han at krokodillen løsnet grepet.

- Hva jeg ikke skjønte da, var at den slapp meg fordi den hadde tatt en del av armen min, sier han.

Krokodillen forsvant, tydeligvis forsynt med kroppsdelen.

Reddet av hesten

Med høyrearmen grep Abrahamse tauet til hesten, som heldigvis for Abrahamse valgte neste øyeblikk til å flykte fra den livsfarlige dammen. Han ble dratt i sikkerhet etter hesten.

Så gikk han 200 meter til huset sitt. Kona kjørte ham deretter til sykehus seks mil unna.

Abrahamse sier han var heldig som ikke mistet så mye blod i basketaket, og legger til:

- Det største problemet med et krokodillebitt er at det kan bli infeksjon. De pusser aldri tennene, sier Abrahamse.

(NRK-Reuters)

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.