Normal

Bjørner stjal maten til «Gullhår»

En sulten bjørnefamilie spaserte inn på restauranten og forsynte seg grovt.

Grizzlybjørn

Illustrasjonsfoto.

Foto: Christina Bush / AP

En 160 kilos hunnbjørn og hennes tre unger fant veien til en restaurant i Romania. Der slo de seg ned ved bordene mens restaurantens andre gjester flyktet.

- Det var som Gullhår og de tre bjørnene bare motsatt. Men denne gangen ville de ikke bare ha grøten, de ville ha hele menyen, sa den vettskremte restauranteieren Flaviu Lazar i følge Ananova.

Bjørnene raidet kjøkkenet og stakk av før politiet og viltmyndighetene kom til restauranten.

- Vi er vant til at bjørner nærmer seg byen om natta for å finne matrester. Men ingen har sett noe lignende før. Det er et mirakel at ingen ble skadet!

Natur i NRK Nett-TV

Mer fra NRK Natur

Flere historier om bøllete dyr

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.