Til 4 personer trenger du:
2 løk
4 fedd hvitløk
1 ss olje
1 ts chilipulver
1 ts salt
1 ts gurkemeie
1 ts paprika
1 ss malt spisskummen
1 ss malt koriander
2 bokser kikerter, avrente og skylte
1 boks hakkede tomater
1 ts garam masala
Fremgangsmåte:
Skjær løken i tynne skiver og press hvitløken. Fres i olje over middels varme til løken er myk. Ha i chilipulver, salt, gurkemeie, paprika, spisskummen og koriander. Stek i 1 minutt. Ha i kikerter og tomater og rør sammen.
La småkoke under lokk i 20 minutter. Rør om av og til. Rør deretter inn garam masala, og la det småkoke under lokk i 10 min til.
Serveres med ris, pitabrød eller nanbrød og salat. Også godt med mangochutney og raita.
Oppskrift: Kliniske ernæringsfysiologers forening, KEFF