Hopp til innhold

Tusenvis kan fortsatt endre selvangivelsen

Flere titalls tusen nordmenn kan fortsatt gjøre endringer i selvangivelsen. Om få dager går siste frist ut for å levere for alle som har fått utsettelse.

Selvangivelse 2012

Rundt 53.000 skattytere har søkt om utsettelse av selvangivelseslevering.

Foto: Kim Jansson / NRK

Gry Nilsen

Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen.

Foto: Karina Kaupang Jørgensen / NRK

Fristen for å levere selvangivelsen med endringer for vanlige skattytere gikk ut 30. april.

Men langt fra alle rakk å sjekke skattepapirene før fristen, og relativt mange søkte om leveringsutsettelse.

Rundt 53.000 skattytere søkte om utsettelse av ymse grunner, og alle som fikk ønsket sitt oppfylt fikk innvilget én måneds utsettelse, ifølge Skattedirektoratet.

Det betyr at flere tusentalls nordmenn kan levere selvangivelsen frem til midnatt 31. mai.

Får hjelp til skattepapirene

Er du en av dem som har fått utsettelse, kan du få hjelp til å sjekke og eventuelt endre papirene på NRK. nos samleside om årets selvangivelse.

Hos interesseorganisasjonen Skattebetalerforeningen er det for tiden stor pågang av henvendelser fra personer som sitter med selvangivelsen i aller siste liten.

– Det er gjerne de som har mer kompliserte selvangivelser, inntekter fra utlandet, eller personer som trenger litt ekstra tid til å få samlet skattedokumentasjon som trenger hjelp, sier fagsjef og advokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen, til NRK.no.

Hun legger til at alle med næringsinntekt har frist 31. mai med levering av skattepapirene.

Påvirker skatteoppgjøret

Skattebetalerforeningens holdning er at det er lurt å søke om utsettelse, dersom man føler at man trenger det.

Skattedirektoratet oppfordrer på sin side flest mulig til å levere innen første frist, samtidig som de også sier at det viktigste er at alle skatteopplysningene er korrekte, selv om det skulle ta litt ekstra tid.

Det store minuset ved å utsette levering av selvangivelsen, er at du må belage deg på å få skatteoppgjøret senere enn de fleste andre.

Første skatteoppgjør i år er 26. juni. De som ikke får skatteoppgjøret rundt denne datoen, vil få oppgjøret mellom 7. august og 16. oktober.

Alle som har levert selvangivelsen på papir vil, på lik linje med alle som har søkt om utsettelse, få forsinket skatteoppgjør.

Oppdaget feil etter levering?

Har du allerede levert, men oppdaget i etterkant at det er feil i selvangivelsen din, må du gi beskjed til skattemyndighetene.

Når du får skatteoppgjøret, er det din plikt å sjekke at alle opplysningene stemmer.

Skatteetaten opplyser at du i utgangspunktet kan endre likninger i ti år, men denne muligheten har mange begrensninger. Les mer om ordningen her: Skattesjansen svært få vet om.

Det viktigste er at du sjekker alle opplysningene i både årets selvangivelse og skatteoppgjør og sørger for at de er riktige.