I en ny studie har amerikanske forskere funnet ut at enkelte typer mat, som iskrem, druer og pizza, kan gjøre deg lykkeligere. Men undersøkelsen viser også at det er sunn mat, som brokkoli og appelsiner, man husker best.
240 unge mennesker ble bedt om å rangere 62 matvarer etter lykkefølelse, smak, velvære og hva som pirret dem.
Her er resultatene:
- Flest poeng på lykkefølelse; iskrem, sjokolade, kake, druer og pizza.
- Minst poeng på lykke: tofy, soya, avokado og laks.
- Flest poeng på smak: samme som for høy lykkefølelse, men med kjeks i tillegg.
- Minst poeng på smak: samme som for færrest poeng på lykke, men med blomkål i tillegg.
- Flest poeng for velvære: sjokolade, iskrem, druer, spagetti, makaroni, eple og appelsin.
Les også
Deltakerne skulle også sette opp en liste over de sunneste matvarene. Øverst på denne listen havnet brokkoli, eple, appelsin, gulrot, druer og fersken.
Til slutt ble deltakerne bedt om å snu arket og i full fart skrive med alle matvarene fra listen som de husket.
Resultatet ble at de i det store og hele husket de sunne matvarene best, og ikke maten som ga den største lykkefølelsen.
Undersøkelsen ble nylig publisert i forbindelse med årsmøtet til The American Dietetic Association i Chicago.