Lev lengre med kaffe og sjokolade

Her er ja-lista du kan like.

Mann med kaffe
Foto: Martin Kierstein

Har du problemer med å komme i kosemodus med noen kvaster broccoli og cottage cheese-dip? Heldigvis er kaffe og sjokolade også en liten helsebombe!

Ernæringsprofessor Gary Williamson har utarbeidet en liste over 20 produkter som forlenger livet, skriver Telegraph.co.uk . Matvarene inneholder mye polyfenoler, som er knyttet til en rekke helsegevinster, inkludert beskyttelse mot hjertesykdom.

Sjokolade for hjertet

Sjokolade er bedre enn dette

- En diett med lite polyfenoler øker sjansen for kronisk sykdom, mens et høyt inntak er essensielt i forhold til å leve lengst mulig, sier professoren til Telegraph.

Spis livet langt - topp 20

Appelsiner

Blåbær

Bringebær

Broccoli

Cherrytomater

Druer (blå)

Epler

Fersken

Jordbær

Kaffe

Kirsebær

Kornprodukter (grove)

Plommer

Rødløk

Sjokolade (mørk)

Solbær

Spinat

Te (grønn)

Te (sort)

Tranebær

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)