Hopp til innhold

Vi blir ikke skremt av høye priser

Opptil 1700 kroner må en familie på fire regne med å betale i inngangbillett for å tilbringe dagen i en av Norges største fornøyelsesparker.

Likevel skremmer ikke det publikum vekk fra moroa, og Kristiansand dyrepark kunne skilte med rekordtall på nesten 700 000 besøkende i 2009.

I sommer åpner de portene til parkens nyeste attraksjon: Badelandet. Parken på 23 mål har tatt 10 måneder å bygge, og kostet 115 millioner kroner å lage.

Les også: Her får du mest moro for pengene i utlandet

Dyreparken dyrest

– Vi vil bli svært skuffet hvis vi ikke setter enda en ny besøksrekord i år, slår markedssjef Roger Lian fast overfor NRK.no.

Det er derimot ikke billig å legge familieutflukten til Kristiansand. For en familie med to barn under 14 år, vil inngang til Dyreparken komme på 1320 kroner. Skal dere i Badelandet i tillegg, kan dere få kombibilletter for 1700 kroner. Det gjør Kristiansand dyrepark til den dyreste av de fem mest populære fornøyelsesparkene i landet.

– Vi tar den prisen vi mener er forsvarlig i forhold til hva vi kan tilby av innhold. Hos oss får du både dyrepark, fornøyelsespark og badeland for denne prisen, og det mener jeg er et mangfold som ingen andre kan matche oss på, sier Lian.

Les også: Årets nyheter i fornøyelsesparkene

(Artikkelen fortsetter under bildet)

badelandet, kristiansand dyrepark

Badelandet i Kristiansand dyrepark åpner 25. juni.

Foto: Kristiansand dyrepark/badelandet

– Bevisst billigst

I andre enden av skalaen finner vi Kongeparken, som nådde 200 000 besøkende forrige sesong. Der må fire personer betale 1020 kroner for en dag med eventyr.

– Det er helt bevisst at vi er den billigste av de store parkene. Jeg tror ikke prisen har så mye å si når man velger å besøke en park i utgangspunktet, men vi vil at gjestene våre skal ha mulighet til å komme igjen flere ganger, sier lekemester og daglig leder Håkon Lund til NRK.no.

Les også: Slik blir Harry Potter-land

kongeparken, tiltetårnet

«Tiltetårnet» i Kongeparken er en av årets nyheter.

Foto: Kongeparken

Han ramser også opp andre gratis goder som skal friste turistene og de fastboende til å ta turen innom Ålgård utenfor Sandnes, som for eksempel gratis utlån av digitalkamera, gratis tran, mulighet til å lage sine egne sjokolader uten ekstra kostnad, og grillområde til alle som har med seg egen mat.

– Det er ingen tvil om at disse grepene har fungert – da vi tok over Kongeparken i 1997, hadde de et besøkstall på 40 000, forteller Lund.

Populære parker

Han var forberedt på at tallene skulle synke igjen i fjor, ettersom Stavanger var europeisk kulturhovedstad i 2008 og tiltrakk seg store mengder turister. I stedet ble 2009 et nytt rekordår for Kongeparken, med 5000 flere besøkende enn året før.

Blant de andre fornøyelsesparkene havner Tusenfryd nest øverst på prislisten, med en billettpris på 1228 kroner for en tobarnsfamilie. Høydebegrensningen for barnebillett er riktignok 120 centimeter, så barna er ofte ikke så gamle før de må betale full pris.

Les også: Ble besøkende nummer 6 million

480 000 valgte i fjor å teste ut karusellene ved Vinterbro utenfor Oslo. Litt lenger nord, i Lillehammer, var det 255 000 som besøkte Hunderfossen familiepark.

Rimelig rutsjebane

Bø Sommarland

Med denne monstersklien skal Sommarland lokke til seg flere besøkende i år.

Foto: Jørn Steen/Bø Sommarland

Parken, som hadde 25-årsjubileum i fjor, ligger midt på treet prismessig. En familie med to voksne og to barn (under 120 cm) betaler 1170 kroner for en dag i Dovregubbens rike.

Nest billigst er parken med lavest besøkstall i fjor, Bø Sommarland. 149 511 testet ut vannskliene og bassengene i telemarksparken – og familien på fire slapp unna med 1150 kroner i inngangspenger hvis begge barna var lavere enn 140 cm.

Fra 1. juli legger parken imidlertid på 8 prosent moms på inngangsbillettene, noe som gjør Bø Sommarland til den nest dyreste parken (1240 kroner for to voksne og to barn), med mindre de andre fornøyelsesparkene gjør det samme.

Les også: Møter konkurranse med monstersklie

Er du ute etter noe billigere, eller har familien besøkt disse fornøyelsesparkene tidligere? Det finnes flere parker i mindre skala i Norge, du kan finne flere av dem på denne oversikten her.

Hvilke fornøyelsespark vil du anbefale? Del dine tips her!

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)