Slik blir Harry Potter-land

En milliard kroner ligger i potten for å lage Harry Potters eventyrland. 18. juni i år åpner parken og her kan du se de første bildene.

Det avsluttende arbeidet med Hogwart og landsbyen Hogsmeade er i full gang. Harry Potters hjemtrakter er et enormt prosjekt og kan by på over 80 mål med Potter-moro når parken står ferdig i juni.

Hemmelig reise i Potter-land

I dag er malere i full gang med å ferdigstille den snødekte landsbyen og trollmannsslottet som også får en ny forlystelse - Harry Potter og den forbudte reise.

Hva den går ut på er fremdeles en hemmelighet, men det skal dreie seg om en tur gjennom Hogsmeade og Hogwart der man møter kjente figurer og ting fra Harry Potters univers.

Turen går blant annet innom fangekjelleren der man kan se statuen av den enøyde heksa, et drivhus der det dukker en haug med merkelige planter, gjennom mange lange korridorer før man ender opp i timen til professor Dumbledore.

Les: Dette finner du i Potter-land

Skoletid på Galtvort

Den største attraksjonen sies å være det 15 etasjer høye slottet som er en kopi av «Galtvort høyere skole for hekseri og trolldom», skolen for unge trollmenn og hekser.

Les også: Paven hyller Potter

Tryller frem milliardene

Harry Potter-bøkene er oversatt til 67 språk og solgt i mer enn 400 millioner eksemplarer. Filmene har spilt inn svimlende 5,3 milliarder dollar, tilsvarende 31 milliarder kroner.

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters