IKEA tilbakekaller speildør

Den store Aurland-speildøren på PAX-garderobeskapet kan løsne og falle av og knuses.

Tilbakekalte dører

Disse dørene trekkes tilbake.

Foto: Montasje / IKEA

Jan Christian Thommese

De som har den aktuelle datostemplingen må bytte døren umiddelbart, sier Jan Christian Thommesen fra IKEA.

Foto: IKEA

IKEA har hittil fått inn 14 rapporter om at speildøren har løsnet.

Så langt er kun én person lettere skadet, men flere av speildørene trekkes nå tilbake.

- Rapportene har kommet fra Tyskland og Russland, som har de største markedene for slike dører. Den skadede personen er fra Tyskland, og det var snakk om en liten rift, sier Jan Christian Thommesen, kommunikasjonsrådgiver IKEA Norge til NRK.no.

Solgt i hele Norge

Hittil er det solgt 1649 speildører i Norge, fordelt på de forskjellige varehusene.

- Vi ønsker at kunder som har kjøpt en slik speildør de tar kontakt med kundeservice på 81544000, da får de anvisninger om hvordan de går frem for å sjekke datostemplingen som står på dørene, forklarer han.

De som har den aktuelle datostemplingen må bytte døren umiddelbart.

- Da vil kunden få en anvisning om hvordan de skal demontere døra. Speildøren kan enten byttes i en annen modell eller kunden kan få pengene tilbake, forteller Thommessen.

Ikke første gang

I forrige uke stod en annen av IKEAs garderobedører på EUs liste over farlige produkter.

Også denne skyvedøren kunne falle av og knuses.

- Skyvedøren selges i Norge, men ikke det partiet som måtte tilbakekalles, presiserer Thommessen.

Døren som nå trekkes tilbake produseres av samme leverandør som ELGÅ FENDSTAD, som har vært tilbakekalt i andre land siden 22. september.

Parallelle undersøkelser påviste lignende problemer for et begrenset antall PAX AURLAND-speildører, som for ELGÅ FENSTAD.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.