Hopp til innhold

Usjenerte dansker intimbarberer i fellesdusjer

Flere danske treningssentre har innført forbud mot intimbarbering etter gjentatte klager. Også SATS i Norge bekrefter at de har hengt opp forbudsskilt etter lignende klager.

Dame i dusjen

Usjenert ungdom av begge kjønn har løftet det ene benet og barbert underlivet i fellesdusjene og badstuene på en rekke danske treningssenter.

Foto: Colourbox

I Danmark har flere av de store treningssentrene innført forbud mot intimbarbering etter gjentatte klager fra andre medlemmer, skriver fpn på sine sider.

LES OGSÅ:

Barberer underlivet

De siste årene har det blitt vanlig å barbere eller vokse underlivet, både for menn og kvinner. I Norge har vi til og med nesten barbert bort flatlusa.

Men det er få som liker at andre barberer seg foran dem. I Danmark har treningssentrene mottatt klager på at unge menn og kvinner har barbert underlivet i fellesdusjene og badstuene.

Etter flere klager fra de andre medlemmene, har flere steder nå innført forbud mot intimbarbering.

I tillegg til at det har vært støtende for de andre å dusje sammen en som barberer underlivet, blir det også ganske grisete når kjønnshårene flyter rundt på flisgulvet i dusjene.

Les også: 9 av 10 kvinner fjerner kjønnshår

Hang opp plakater også i Norge

Noen synes det er greit å barbere underlivet i fellesdusjene også her i Norge.

- De aller fleste skjønner at barbering ikke hører hjemme i en fellesgarderobe, og vi opplever derfor ikke barbering som et stort problem. Det har imidlertid kommet enkelte klager, og vi har derfor hengt opp forbudsskilt på enkelte sentre. Det er med andre ord ikke ønskelig med barbering på våre sentre, forteller Lars-Einar Petterson, PR- og kommunikasjonssjef i SATS.

Friskis & Svettis tror ikke slik barbering foregår hos dem.

- Jeg trener to ganger i uken på Friskis & Svettis i Oslo, men har aldri lagt merke til det fenomenet. Det som er viktig er å ha regler for hverandre. For vår del går det mer på at du vasker tøyet og ikke lukter som et stinkdyr, og at du ikke lar tingene dine flyte utover i garderoven, mener Torgeir Bjørnstad, pressekontakt for Friskis & Svettis.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

LES OGSÅ:

Bare ansiktet

Hos Elixia tviler de også på at medlemmene deres barberer underlivet i garderoben.

- Dette problemet har jeg aldri hørt om, det har ikke vært diskutert i vår kjede, opplyser Ståle Angel, administrerende direktør i Elixia.

Han forteller videre at de ikke har noe reglement på barbering i fellesdusjene.

- Men jeg vet at mennene barberer ansiktet i vaskene, og det er tillatt, legger han til.

Les også: Dusjer i boxershorts

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)