9 av 10 kvinner fjerner kjønnshår

Viltvoksende underliv er blitt en sjeldenhet.

Kvinne og mann på badet
Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Bare noen få prosent av norske kvinner lar kjønnshårene få være i fred, viser en undersøkelse utført av RFSU. 8 av 10 barberer seg flere ganger i måneden.

Nesten halvparten av mennene er opptatt av at partneren deres skal fjerne kjønnshår. Bare 17,7 prosent av kvinnene sier det samme.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Underskudd på "vill busk"?

Til tross for sterkt fokus på intimbarbering, sier fortsatt 1 av 4 menn at de ikke ønsker at partneren skal ha et velfrisert underliv. Og kanskje har de gode grunner for det:

- Intimbarbering kan ødelegge sexlivet

Dermed skulle det altså være mulig å overleve partnerjakten uten å barbere skrittet også.

Unge er ivrigst

Samlet oppgir 3 av 4 kvinner og menn i alderen 16-24 år at de fjerner hår nedentil. Ikke overraskende er det denne gruppen som har adoptert moten i størst grad.

13-åringer vil intimvokses

Tallene synker jevnt med alderen, men også blant dem mellom 45 og 54 år oppgir 43,5 prosent at de fjerner hår.

Tallene for kvinner er betraktelig høyere enn for menn.

Hvordan skal håret egentlig fjernes?

Høvel er den vanligste hårfjerningsmetoden, og mange opplever at resultatet ikke er særlig pent, med røde og irriterte prikker. Løsningen på dette er en skarp høvel og isbiter, mener hudlegen.

Prøv med isbiter i bikinilinjen

Men det finnes også andre metoder for fjerning av den uønskede hårveksten.

Metodene for deg som ikke vil bruke voks

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)