NRK Meny
Normal

Raser mot intimbarbering-kampanje

RFSU taper troverdighet når de lanserer produktserie for intimbarbering, mener hudlege Ole Fyrand.

RFSUs reklamekampanje for intimbarbering
Foto: Montasje: RFSU.no/Colourbox

Med slagord som "Bar mus med sus" og "Barber rett og nyt fett" lanserer RFSU i disse dager en serie med produkter for intimbarbering. Stiftelsen, som driver med seksualopplysning, har i mange år finansiert virksomheten med blant annet kondomsalg, og utvider nå vareutvalget i håp om større inntekter.

- Dette genererer penger til opplysningsarbeid og er nøye avklart med våre eiere. Vi påvirker ingen. 9 av 10 jenter barberer seg allerede og 5 av 10 menn, sier daglig leder i RFSU Tone Berit Linto til NRK P2s Sånn er livet

Les også:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hudlege Ole Fyrand har markert seg som motstander av intimbarbering. Han mener RFSU i sitt opplysningsarbeid burde gått andre veien.

- RFSU burde i stedet signalisere at folk skal slutte med å barbere seg nedentil. Man får et mye bedre seksualliv hvis man lar hårene være, sier hudlege Ole Fyrand.

- De krøllete hårene rundt kjønnsorganene gir en slags madrass-effekt når man beveger seg og er i kontakt med et annet menneske. Dette gir en dybde til de sensuelle følelsene som blir borte hvis man barberer seg, fortsetter han.

Tone Berit Linto avviser at RFSU oppfordrer til intimbarbering.

- Vi er opptatt av at folk skal ta egne valg. De som barberer seg har behov for skånsomme produkter. Vil man la det vokse vilt, kan man trives like godt med det, sier Linto.

"Trim odden eller forbli lodden", for å gi kampanjen siste ord.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.