NRK Meny
Normal

Bildet som forandret alt

Ole Hermann Borgan skulle dømme Champions League-finalen i 2006. En feilvurdering knuste drømmen og sendte formkurven i strak linje nedover. I vår er han deltaker i Bedre Puls.

Ole Herman Borgan
Foto: NRK/ FAKSMILE / NRK

Ole Hermann Borgan
Foto: Faksimile: Drammens Tidende

17. mai 2006 skulle vært Ole Hermann Borgan (44) sin store dag. Som linjedommer i den norske dommertrioen skulle han dømme Champions League-finalen mellom Barcelona og Arsenal.

Slik gikk det ikke. To dager tidligere stilte han lykkelig opp på et kjapt bilde i lokalavisa - i Barcelonadrakt. Bildet ble trykket, saken eksploderte på nettet og Borgan ble fratatt sin gyldne mulighet.

- Jeg tenkte ikke noe på det. Det var et knips, så var det gjort. Men med det var løpet kjørt - for meg, sier Ole Hermann Borgan i dag.

17. mai satt han på tribunen og gråt. I etterkant ble han i tillegg fratatt muligheten til å dømme flere kamper på mesterskapsnivå. Da så han ikke lenger poenget med å fortsette - og bestemte seg for å legge opp.

Bråstopp for karrieren - og formen

To og et halvt år senere står den samme mannen på startstreken på Bislett stadion. Sammen med tre andre skal han "komme opp av sofaen" med programserien "Bedre Puls". Hva skjedde egentlig etter den finalen han ikke fikk?

- Kroppen min forfalt helt. Fra å trene 4-5 ganger i uka til å ikke trene én dag, det er stor forandring. Det var ikke noe poeng i å trene lenger, det var jo den situasjonen jeg kom i, sier Ole Hermann Borgan.

Den tidligere så treningsglade internasjonale dommeren har trivdes best i godstolen en stund. Da han meldte seg på Bedre Puls, var det for å få hjelp med motivasjonen.

- Det å komme i form, det vil heve Ole Hermann, så han ikke bare er en flopp i Barcelonadrakt. Inni MEG betyr det noe, sier han ærlig.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.