Tirsdag etter påske kan du endelig puste ut. Hverdagen er tilbake, påskeeggene kan stappes langt inn i skapet og du kan ta en velfortjent pause fra kaker, sauser og fylte sjokoladeegg.
Frys ned restene fra påskeuka og hent det fram en annen gang. I dag er det helt andre ting som gjelder: Ingenting smaker så godt som friske grønnsaker etter fråtsedager.
Gresk bondesalat
- 4 tomater i båter eller skiver
- 1 agurk i tykke skiver
- 2 rødløk, skåret i hele eller halve ringer
- 1 gul paprika i store biter
- 100 g steinfrie sorte oliven
- 100 g fetaost i terninger
- 1/2 isbergsalat revet i biter
- 3 dl frisk spinat
Fordel alt i en stor, vid bolle. Server med en dressing av 4 ss olivenolje, 2 ss hvitvinseddik, 1/2 ts salt og 1/4 ts grovmalt pepper.
Cæsarsalat
- 2 skiver loff (eller fint brød)
- 2 hvitløksfedd
- 1 ss olje
- 1 romanosalat i grove strimler
- ca. 30 g parmesan i tynne skiver
- (kyllingfilet i strimler, stekt)
Dressing:
- 1 egg, kokt i ett minutt
- 1 ss vineddik
- 4 ss olivenolje
- 1 ts sitronsaft
- 1 ts dijonsennep
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts pepper
Skjær loffskivene i terninger og rist dem i stekepanne med olje og 1 båt presset hvitløk.
Lag dressingen direkte i serveringsbollen. Bruk gjerne trebolle. Gni bollen inn med den andre hvitløksbåten. Visp sammen ingrediensene til dressingen og vend forsiktig inn salaten.
Strø over parmesanost og brødterninger, eventuelt også kyllingbiter. Server straks.
Frisk frokost/kvelds
- 1/4 hodekål
- 1 appelsin
- 1 eple
- 1 dl hakkede mandler eller andre nøtter
- 10 svisker
- 1 beger yoghurt naturell
Snitt kålen fint. Skjær eple og appelsin i små biter, sviskene i strimler. Grovhakk nøttene/mandlene. Legg alt lagvis med litt yoghurt i en bolle.
Synes du yoghurt naturell er for sur? Tilsett en teskje flytende honning.