Endelig hverdag!

Etter en lang påske med godteri og fete middager, er det ingenting som smaker så godt som friske, fargerike grønnsaker.

Tomater
Foto: Laurence Mouton / 6PA/MAXPPP

Tirsdag etter påske kan du endelig puste ut. Hverdagen er tilbake, påskeeggene kan stappes langt inn i skapet og du kan ta en velfortjent pause fra kaker, sauser og fylte sjokoladeegg.

Frys ned restene fra påskeuka og hent det fram en annen gang. I dag er det helt andre ting som gjelder: Ingenting smaker så godt som friske grønnsaker etter fråtsedager.

Gresk bondesalat

Gresk bondesalat
Foto: www.frukt.no
  • 4 tomater i båter eller skiver
  • 1 agurk i tykke skiver
  • 2 rødløk, skåret i hele eller halve ringer
  • 1 gul paprika i store biter
  • 100 g steinfrie sorte oliven
  • 100 g fetaost i terninger
  • 1/2 isbergsalat revet i biter
  • 3 dl frisk spinat

Fordel alt i en stor, vid bolle. Server med en dressing av 4 ss olivenolje, 2 ss hvitvinseddik, 1/2 ts salt og 1/4 ts grovmalt pepper.

Cæsarsalat

Cæsarsalat
Foto: www.frukt.no
  • 2 skiver loff (eller fint brød)
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olje
  • 1 romanosalat i grove strimler
  • ca. 30 g parmesan i tynne skiver
  • (kyllingfilet i strimler, stekt)

Dressing:

  • 1 egg, kokt i ett minutt
  • 1 ss vineddik
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 ts dijonsennep
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper

Skjær loffskivene i terninger og rist dem i stekepanne med olje og 1 båt presset hvitløk.

Lag dressingen direkte i serveringsbollen. Bruk gjerne trebolle. Gni bollen inn med den andre hvitløksbåten. Visp sammen ingrediensene til dressingen og vend forsiktig inn salaten.

Strø over parmesanost og brødterninger, eventuelt også kyllingbiter. Server straks.

Frisk frokost/kvelds

Frokostsalat
Foto: www.frukt.no
  • 1/4 hodekål
  • 1 appelsin
  • 1 eple
  • 1 dl hakkede mandler eller andre nøtter
  • 10 svisker
  • 1 beger yoghurt naturell

Snitt kålen fint. Skjær eple og appelsin i små biter, sviskene i strimler. Grovhakk nøttene/mandlene. Legg alt lagvis med litt yoghurt i en bolle.

Synes du yoghurt naturell er for sur? Tilsett en teskje flytende honning.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)