Gjør comeback som dommer

Dommerkarrieren fikk en fryktelig slutt for Ole Hermann Borgan i 2006. Nå vil han tilbake på banen.

Ole Hermann Borgan
Foto: NRK

Bedre Puls-deltaker Ole Hermann Borgan har ikke vært sofagris alltid. Fram til 17. mai 2006 var han dommer på internasjonalt nivå, og skulle dømme finalen i Champions League.

Drømmen skulle gå i oppfyllelse, men slik gikk det ikke. Et bilde i lokalavisa førte til at Ole Hermann ble fratatt kampen.

Bildet som forandret alt

Nå, nesten tre år senere, har endelig lysten til å dømme våknet igjen.

Savner gutta

Deltakelsen i Bedre Puls har forandret avgjørelsen om å legge dømmingen på hylla for godt.

- Jeg har meldt meg på som dommer igjen og skal dømme i 4. divisjon. Jeg savner ikke kampene så mye, men gutta når man sitter i garderoben og fleiper og tuller litt. Programmet har gjort at jeg har fått motivasjon til det igjen.

Men dommerlivet blir annerledes nå enn før. Nå skal familien gå foran, lover Ole Hermann.

- Før var jeg veldig inni bobla. Alt dreide seg om kamper og Champions League og de tingene. Nå går ikke fotballen foran lenger. Skal vi noe og jeg skal dømme, så dropper jeg den kampen - hører du, Vivian?

Glade for å ha ham tilbake

I dommermiljøet i Buskerud er det stor glede over å ha Ole Hermann tilbake.

- Vi har alle prøvd på forskjellige vis å få ham med igjen etter det som skjedde i Champions League. Det er veldig positivt at han er tilbake i miljøet, sier leder i dommerkomiteen for 4. divisjon Geir Forsberg.

Han tror ikke avbrekket vil være noe problem for Ole Hermann.

- Nei, han er veldig rutinert og er vant til et høyere nivå. Han bør jo absolutt satse på å komme seg opp i 3. divisjon, men høyere opp enn det er det nok ikke realistisk å se for seg, sier Forsberg.

Satser på opprykk

Opprykk står i hodet på Ole Hermann allerede.

- De ler fælt av meg, men jeg mener det faktisk, for jeg vil ha et mål når jeg først skal dømme der.

Finn tilbake til motivasjonen!

Mandag kveld følger Puls Ole Hermann når han tar testen som må til for å få dømme kamper igjen.

- Jeg må løpe 2500 meter på 12 minutter for å kjempe om opprykk. Jeg tror jeg er bedre enn det, jeg har lyst til å imponere dem litt. Vi får se hvordan det går, sier han.

TV og radio

Tonnevis av søtsaker går rett i søpla fordi det er billigere å kaste enn å gi bort. Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria bestemmer seg for å gjøre noe med dette.
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)