NRK Meny
Normal

Afghanistans eneste gris i isolat

Afghanistans eneste gris er blitt låst inne for å hindre panikk i forbindelse med frykten for svineinfluensa.

Grisen befinner seg ikke overraskende i dyrehagen i hovedstaden Kabul, men nå må den belage seg på et lengre opphold i karantene.

– Vi har foreløpig låst grisen inne i vinterboligen sin. Der forblir den i karantene en stund, sier direktøren i dyrehagen, Aziz Gul Saqib.

– Får panikk av å se en gris

Verdens helseorganisasjon har gått bort fra å omtale viruset som svineinfluensa for ikke å gi inntrykk av det smitter gjennom kontakt med griser.

Det får imidlertid liten betydning for grisen i dyrehagen i Kabul.

– Folk her vet ikke så mye om svineinfluensa, og ved synet av en gris får de panikk og tror de kommer til å bli smittet, sier Saqib.

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.