NRK Meny
Normal

Afghanistans eneste gris i isolat

Afghanistans eneste gris er blitt låst inne for å hindre panikk i forbindelse med frykten for svineinfluensa.

Grisen befinner seg ikke overraskende i dyrehagen i hovedstaden Kabul, men nå må den belage seg på et lengre opphold i karantene.

– Vi har foreløpig låst grisen inne i vinterboligen sin. Der forblir den i karantene en stund, sier direktøren i dyrehagen, Aziz Gul Saqib.

– Får panikk av å se en gris

Verdens helseorganisasjon har gått bort fra å omtale viruset som svineinfluensa for ikke å gi inntrykk av det smitter gjennom kontakt med griser.

Det får imidlertid liten betydning for grisen i dyrehagen i Kabul.

– Folk her vet ikke så mye om svineinfluensa, og ved synet av en gris får de panikk og tror de kommer til å bli smittet, sier Saqib.

TV og radio

Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)
Før spiste vi høne til middag, nå kastes de og brukes i betong. Gjennom å redde et hønsehus med 7500 høner fra søpla, vil programleder Marit Evertsen Grimstad sette fokus på det skjulte matsvinnet og prøve å gjøre noe med det. Er det mulig å få høna tilbake på middagsbordet? (1:4)
Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.