160.000 kan miste mobilforbindelsen

TeliaSonera Norge har varslet Post- og teletilsynet at de stenger linjene til Lycamobile Norway (Lyca).

Lycamobile

Lycas160.000 kunder kan miste forbindelsen mandag 4. november, dersom selskapet ikke får orden på økonomien.

Foto: Lycamobile.no / Faksimile

Oppdatering: Lycamobile har gjort opp for seg og blir således ikke utestengt fra Teliasoneras nett, melder Post- og teletilsynet.

TeliaSonera har varslet nedstengning av Lyca på grunn av betalingsmislighold.

Dersom partene ikke kommer til enighet om betalingen innen noen få dager, vil Lycas norske kunder miste forbindelsen fra mandag 4. november kl. 10.00.

«Hensikten er at kundene blir informert om situasjonen og selv kan velge å bytte til en annen mobiloperatør, dersom de ikke tar sjansen på at konflikten mellom Lyca og TeliaSonera Norge løser seg», skriver Post- og teletilsynet på sine nettsider i dag.

Rammer 160.000 kunder

Lycas Norges-sjef, Edvin Fredriksen, bekrefter at opplysningene fra Post- og teletilsynet stemmer. Ifølge Fredriksen har selskapet cirka 160.000 kunder i Norge.

– Hvis det er ønskelig, kan kundene portere over til et annet selskap, sier Fredriksen til NRK.no.

Han ønsker ikke å kommentere hvorvidt selskapet kommer til å betale skyldig beløp innen fristen som er gitt av TeliaSonera, men forklarer betalingsproblemer på følgende måte:

– Lyca holder nå til i 17 land, og det kan hende denne ekspanderingen har gått litt fort og skapt likviditetsproblemer, sier han.

LES OGSÅ:

TV og radio

Vi fyrer med ved. Men hva slags ved skal man fyre med - og hva bør man absolutt ikke slenge i peisen? Vi tester ved og gir tips og råd om vedovner, gamle som nye. Og så ser vi på fiffige ved-dingser.
Kunne du tenkt deg å sove i same seng som kong Olav? I sesongpremieren på Solgt tar programleiar Frode Søreide med seg to lag med meklarar frå Austlandet til Narvik. Her skal dei tippe pris på tre eigedomar. Kven tippar nærast? Ei av utfordringane er eit gamalt og ærverdig pensjonat, som mellom annan Kong Olav har gjesta ved fleire høve. Sesong 5 (1:6)
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.