Hopp til innhold

- Billigere å spise sunt

- Vi er overrasket over hvor lett og billig det faktisk er å endre et kosthold fra usunt til sunt, sier Marius og Alex fra Bedre puls. Tilsammen har de gått ned nesten 25 kilo på et halvt år. Se hvordan de la om kostholdet.

Marius og Alex har gått ned nesten 25 kilo tilsammen på et halvt år.

Marius og Alex er mye mer fornøyde med kroppene sine etter å ha lagt om livsstilen. Slik ser de ut nå.

Foto: NRK

Les også: Slik ble Jostein kvitt vommen

Ekteparet Marius Helland Sørensen-Sjømæling og Alex Sørensen-Sjømæling er med i årets Bedre puls . Siden september i fjor, har Alex gått ned fra 114 til 98 kilo. Marius har slanket seg fra 98 til 91 kilo.

Har du lagt om livsstilen din med hell? Send oss en e-post !

Trodde sunt var dyrt

Bedre puls-paret har tidligere trodd at et sunt kosthold er det samme som et dyrt kosthold.

- Jeg har alltid trodd at det å spise sunt, fem - seks måltider per dag, ville være mye dyrere enn den livstilen vi hadde med lite, men rask og feit mat. Der har jeg jammen lært. Vi har vel opplevd begge to at vi nå har bedre råd enn hva vi hadde tidligere, sier Marius til NRK.no.

Bedre puls-gjengen

Her er årets Bedre puls-deltakere, sammen med trener Yngvar.

Foto: Ole Kalland / NRK

Marius og ektemannen Alex kjøper mer mat de lager hjemme, framfor å kjøpe lettvint og rask take away.

- Jeg tror altfor mange går med en oppfatning om at det å være sunn er dyrt. Hadde det ikke vært for at vi har opplevd det motsatte hadde vi heller ikke hatt råd til å betale 700 kroner i måneden for medlemskap på et treningssenter, sier Marius.

Flere små måltider

Fra å spise to store måltider per dag, har ekteparet nå mellom fire og seks måltider daglig.

- Vi spiser nok like mye i mengde som tidligere, men det er porsjonert utover hele dagen og gir en bedre metthetsfølelse. I tillegg handler det jo om å våge å være litt kreativ og nytenkende når man skal lage mat. Vi har derfor lekt oss mye på kjøkkenet med forskjellige råvarer, supper, sauser og så videre for å smake nye ting, prøve nytt og få inn mere fisk i hverdagsmaten, forteller Bedre puls-paret.

Matvarene de kjøper nå er ikke så annerledes, men det er lettere og sunnere alternativ til det de kjøpte før.

- Magre produkter og nøkkelhull-merket har blitt et mantra hjemme hos oss. Vi har kuttet ut mye kjøtt og erstattet det med grønnsaker. Da blir jo middagene automatisk billigere og sunnere, det er billigere med en kilo grønnsaker kontra en kilo kjøtt.

Trener Yngvar Andersen fant ut at bryting var en ideell idrett for Marius og Alex. Ta testen og sjekk hva du bør trene:

Harde prøvelser i Bedre puls

Alex Sørensen-Sjømæling og de andre deltakerne i Bedre puls har fått kjørt seg det siste halvåret. Her med trener Yngvar Andersen.

Foto: Ole Kalland / NRK

- Gå aldri i butikken når du er sulten

De unner seg fortsatt litt usunn mat, men bare en sjelden gang.

- Sunt til hverdags og usunt en gang i blant. Det er viktig å kose seg av og til, tell ikke kalorier og fett, men vær bevist på at det finnes lignende produkter som er sunnere. Dessuten; gå aldri i butikken for å handle når du er sulten, for det er da vi kjøper alt det som ikke er så sunt, mener Bedre puls-deltakerne.

- Vårt råd til andre er vel først og fremst at man skal legge fra seg unnskyldningene om tid og økonomi. Bruk nettsteder aktivt for å bli inspirert, der finner man oppskrifter med forskjellige rangeringer på bruk av tid og sunnhet. Men kanskje aller viktigst: kombiner aktivitet og mat. Trening gir ingen effekt hvis man ikke legger opp kostholdet i forhold til treningen, og kostholdet gir mer mening med trening, råder de videre.

Les også:

Har du gode erfaringer med å leve sunt? Send oss en e-post !

TV og radio

Tonnevis av møbler kastes hver dag. Kan Trygve Slagsvold Vedum og Christian Strand pusse opp barneskolen til Trygve med møbler NAV har dumpa?
Helene sjekker inn - på asylmottak. Norsk dokumentar.
I fem døgn bor programleder Helene Sandvig sammen med asylsøkere på Dikemark Asylmottak. Det blir et tøft møte med en helt annen virkelighet.
Aida sov et helt døgn og Halvor får ikke sove uten å gjøre et spesielt triks. Hva feiler det dem? Tre butikkansatte med nettbrett utfordrer legelaget i kveldens episode. Programleder: Kjetil Røthing Askeland. Sesong 2 (4:8)