Hopp til innhold

Ylvis opptrådte for Statoil-folket

Ylvis-brødrene opptrådte for første gang i Norge etter suksessen med «The Fox». Statoil arrangerte høstkonsert og overrasket samfunnstopper med reveshowet.

Ylvis MAMA

Ylvis fikk frem rockefoten hos næringslivsfolk og politikere da Statoil overrasket gjestene med «The Fox».

Foto: MAMA

Brødrene fikk frem rockefoten hos det godt voksne publikum i Det Norske Teatret. Statsminister Erna Solberg, bankdirektører, oljetopper, pressefolk og byråkrater fikk mandag kveld oppleve Ylvis-brødrene for første gang live på en norsk scene etter den internasjonale suksessen med «The Fox».

Brødrene Bård og Vegard Ylvisåker framførte «The Fox» til stormende jubel fra salen.

Les også: Ylvis vant storpris

Statoil med teft

– Vi booket dem tidlig mens videoen deres ikke hadde fått mer enn noen tusen treff på Youtube. Slik sett var vi heldige, forteller informasjonsdirektør Jannik Lindbæk jr i Statoil.

–Ylvis er unike og det er fascinerende å se hvor stor suksessen deres er blitt, sier han.

Les også: Ylvis med barnebok

Gruppen kom til konserten rett fra Asia hvor de har gjort stor suksess.
Brødrene vant for noen dager siden prisen som beste internasjonale artist under MAMA-prisutdelingen i Hongkong. Deres musikkvideo blitt kjent over hele verden i høst.

Overraskelse

Brødrene har gjort braksuksess med videoen som først ble lagt ut på Youtube i høst. Den er blitt sett over 200 millioner ganger. Videoen er blitt mer enn en nettsuksess. Brødrene har de siste ukene deltatt på TV-show verden over.

Les også: Ellen kunne sangen

The Fox avsluttet den vel to timer lange konserten som inneholdt en blanding av kjente og unge ukjente musikere. At Ylvis skulle delta var en godt bevart hemmelighet for de 700 gjestene fra næringsliv, media og politikken.

Les også: Ung fiolinist vant Statoil-stipend

Statoils konsert er en del av vårt ønske om å få frem morgendagens helter. Ylvis er vel utvilsomt blant dagens helter – deres talent er godt dokumentert. sier Lindbæk.

Næringslivet kan lære av Ylvis

Statoil har derfor ingen planer om å inngå sponsoravtale med brødrene.
Hvor mye Statoil måtte betale for å få den populære gruppen til å komme, vil ikke Lindbæk avsløre.

Statoil har arrangert konsert om høsten siden 2005. Konserten er alltid på samme dag som selskapet arrangerer energikonferanse.

Les også: Ylvis på Skavlan

Les også: Det kommer flere sanger

– Kan dere i næringslivet lære noe av Ylvis?

– Ja, de viser hvor viktig miksen av kreativitet og energi er, kombinert med talent og hardt arbeid. Det er vel en nær universell oppskrift miks som også er viktig for å lykkes som selskap, sier Lindbæk.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.