Hopp til innhold

Wikipedia har blitt bok

Wikipedia har blitt laget om til en 5000-sider lang bok.

Wikipedia i bokform

Wikipedia i bokform

Foto: Photo Studio

Boken er satt sammen av britiske Rob Matthews som studerer grafisk design. Den inneholder 437 artikler og når Matthew til knærne når den ligger på gulvet.

Det er nesten umulig å tenke seg hvor stor boken kunne vært hadde den inneholdt alle artiklene i nettversjonen, som begynner å nærme seg tre millioner.

Wikipedia er et brukergenerert leksikon og har vært en enorm suksess siden den ble lansert i 2001.

- Lite troverdig

Matthews forteller at han laget boken som uttrykk for hvor avhengige folk har blitt av informasjon man finner på Internett. Det tok to uker å lage boken.

- Jeg sammenligner Internet-Wikipedia med et tradisjonelt leksikon ved å legge det inn i det samme formatet, sier Matthews til The Telegraph .

- Jeg ville kommentere hvordan alle bruker Internett i disse dager for å skaffe seg informasjon, samtidig er den veldig lite troverdig i forhold til hva det har erstattet.

Får folk til å le

Matthews forteller at responsen til prosjektet har vært svært god, og han håper å få solgt boken.

- Reaksjonene har vært kjempefine – det får folk til å le, noe som er bra.

Det er også mulig å få tak i Tysk Wikipedia i bokform (Digi.no) (ekstern lenke)

Kulturstrøm

 • Gamingens svar på Big Brother

  Det store spelhuset til NRK, som har fått namnet LL35, rommar 200 kvadratmeter og har alt ein «gamer» kan ønske seg.

  Profilane er omringa av 50 kamera som live-strøymer alt dei gjer. Kvar einaste rørsle blir dokumentert og sendt på direkten på tenesta Twitch og i nettspelaren på NRK TV.

 • Skulpturer solgt for over 400 millioner kroner

  En skulptur av Edgar Degas ble solgt torsdag for 41,6 millioner dollar – som tilsvarer drøye 411 millioner norske kroner. Dette er den høyeste prisen som er betalt for et verk av den franske kunstneren.

  Degas «La Petite Danseuse de quatorze ans» forestiller en ung ballettdanser med tyllskjørt og var en sensasjon allerede da den først ble stilt ut i Paris i 1881.

  Skulpturen som ble solgt er en avstøping gjort ti år etter at kunstneren hadde gått bort. Originalen står i National Gallery Of Art i Washington.

  Under auksjonen hos Christie's i New York ble også Pablo Picassos «Tete de femme (Fernande)» solgt for 48,4 millioner dollar – som tilsvarer 479 millioner kroner. Det er den dyreste Picasso-skulpturen som er solgt til nå (NTB)

  "Petite danseuse de quatorze ans" av Edgar Degas, er støpt i flere versjoner. Denne ble laget ti år etter kunstnerens død.
  Foto: AFP/CHRISTIE'S IMAGES LTD/NTB