Wikipedia har blitt bok

Wikipedia har blitt laget om til en 5000-sider lang bok.

Wikipedia i bokform

Wikipedia i bokform

Foto: Photo Studio

Boken er satt sammen av britiske Rob Matthews som studerer grafisk design. Den inneholder 437 artikler og når Matthew til knærne når den ligger på gulvet.

Det er nesten umulig å tenke seg hvor stor boken kunne vært hadde den inneholdt alle artiklene i nettversjonen, som begynner å nærme seg tre millioner.

Wikipedia er et brukergenerert leksikon og har vært en enorm suksess siden den ble lansert i 2001.

- Lite troverdig

Matthews forteller at han laget boken som uttrykk for hvor avhengige folk har blitt av informasjon man finner på Internett. Det tok to uker å lage boken.

- Jeg sammenligner Internet-Wikipedia med et tradisjonelt leksikon ved å legge det inn i det samme formatet, sier Matthews til The Telegraph .

- Jeg ville kommentere hvordan alle bruker Internett i disse dager for å skaffe seg informasjon, samtidig er den veldig lite troverdig i forhold til hva det har erstattet.

Får folk til å le

Matthews forteller at responsen til prosjektet har vært svært god, og han håper å få solgt boken.

- Reaksjonene har vært kjempefine – det får folk til å le, noe som er bra.

Det er også mulig å få tak i Tysk Wikipedia i bokform (Digi.no) (ekstern lenke)

Kulturstrøm

  • Netflix skal lage norsk film

    Netflix offentliggjorde torsdag at de skal lage to filmer fra Norden, en norsk og en svensk. Den norske filmen skal hete «Kadaver» og skal være det selskapet kaller en grøsser. Jarand Herdal skal være manusforfatter og regissør.

  • Disney+ rullet ut i USA

    Strømmetjenesten Disney+ ble lansert i USA, Canada og Nederland på tirsdag. Nesten to millioner mennesker hadde forhåndsbestilt den nye tjenesten, skriver Nettavisen. Disney valgte å avsløre katalogen med filmer og serier i en lang tråd på Twitter med 300 meldinger. I tillegg til innhold fra Disney får abonnentene også tilgang til filmer og serier laget av Pixar, Marvel, Lucasfilm, National Geographic og 20th Century Fox. Prisen for Disney+ USA er cirka 65 kroner i måneden. Den ventes å komme til Norge tidlig i 2010.

    Disney+ sin logo
    Foto: Nick Agro / AFP