Hopp til innhold

– Taylor forsvarte meg aldri

Kanye West har ikke lagt den pinlige episoden med Taylor Swift under fjorårets MTV Video Music Awards bak seg.

Kanye West
Foto: GARY HERSHORN / Reuters

Da MTV Video Music Awards gikk av stabelen i fjor skulle country-sangeren Taylor Swift motta prisen for sin musikkvideo.

Kanye West var imidlertid så uenig i tildelingen at han avbrøt takketalen hennes.

– Beyoncé hadde fortjent denne prisen, sa West foran en fullsatt og buende sal.

Opptrinnet fikk følger for Wests karriere; blant annet skal han ha blitt nektet å delta på MTVs store artisdugnad i januar.

Nå er han imidlertid ute med et helt nytt album, som har fått navnet «My Beautiful Dark Twisted Fantasy».

NRK Lydverket kronet verket med terningkast seks, og mener West har levert årets album.

– Hun nøt det

Det kan likevel se ut som Kanye West ikke greier å slippe taket på sin noe spesielle opptreden. Under en konsert i New York onsdag, kom rapperen med nye verbale angrep på den unge country-artisten.

– Taylor forsvarte meg aldri i noen intervjuer, hevder han.

Derimot mener han at Swift gjorde hva hun kunne for å fremme sin egen karriere, skriver digital spy.

– Hun bare surfet på bølgen.

Rapperen forklarte opptrinnet med at han ikke hadde hatt tid til å sørge ordentlig etter morens død i 2007, og dermed var i ubalanse.

Vurderte å ta sitt eget liv

De siste årene har vært vanskelig for den 33 år gamle amerikanske rapperen. I oktober fortalte han om selvmordstankene han har slitt med.

Ifølge pressebyrået AP, innrømte rapperen at han hadde vurdert å ta sitt eget liv ved flere anledninger, men la til at han nå har lagt disse tankene til side ettersom han «føler et ansvar for å gjøre en meningsfull innsats for popkulturen».

For øvrig avlyste West nylig en oppdreden på NBCs Today Show fordi han mente at programlederen var ute etter å ta han under et intervju.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.