Hopp til innhold

Milliardærsønn vil lage oppfølger til «Top Gun»

En oppfølger til åttitallsklassikeren «Top Gun» med Tom Cruise er nå under planlegging. Investor og initativtager er en fly- og filminteressert milliardærsønn.

Top Gun

Tom Cruise i minneverdig positur som pilotesset Maverick.

Foto: Paramount Pictures

«Top Gun» var en av åttitallets store suksesser og fikk en generasjon gutter til å vurdere karriere som jagerpilot og samme generasjon jenter til å legge plan for hvordan de kunne kapre en pilot.

Flyverdrømmen kom som regel ikke lenger enn innkjøpet av et par fake Rayban pilotbriller, men nå planlegges «Top Gun 2», noe som lager vei for nye guttedrømmer.

Ingen hovedrolle til Cruise

Filmen ble regissert av Tony Scott og nådde kinoene i 1986. Magasinet Vulture skriver at Tony Scott, produsent Jerry Bruckheimer og manusforfatter Christopher McQuarrie er involvert i planene om en ny film.

Denne gang vil ikke filmen dreie seg om Tom Cruises karakter Maverick, men Cruise har gått med på å ha en mindre rolle i filmen.

Bruckheimer har tidligere nevnt at han så sent som i sommer gikk med planer om en oppfølger til «Top Gun», men slo disse fra seg da han forstod at dagens luftkrig handler mer om å slippe bomber fra langt hold enn luftkamp fly mot fly.

IT-milliarder investeres i film

FLYBOYS

27 år gamle David Ellison er utdannet som både pilot og skuespiller og skal nå kombinere interessene.

Foto: MGM

Så hvorfor har Bruckheimer kommet på glid? Svaret heter David Ellison og er sønnen til Oracle-gründer og verdens sjette rikeste mann, Larry Ellison.

David Ellison er svært flyinteressert og har tidligere investert penger i flyfiaskoen «Flyboys», hvor han også hadde en mindre rolle. Ellison den yngre har bestemt seg for å foreta nye investringer i filmbransjen og har kommet opp med 350 millioner dollar han vil bruke til å delfinansiere noen av Paramounts nye prosjekter.

Den første filmen som får Ellisons signatur er «Mission Impossible 4», før det ligger an til et nytt samarbeide med Tom Cruise med å skape nytt liv i «Top Gun».

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.