Hopp til innhold

Vil lage film om Barfot-banditten

Historien om den 19 år gamle innbruddstyven Colton Harris-Moore, som i over to år har lekt katt-og-mus med politiet, blir Hollywood-film.

Selvportrett av Colton Harris-Moore

Selvportrett av den nitten år gamle innbruddstyven kjent som «Barefoot Bandit», eller «Barfot-banditten». Han er beundret av 92.000 Facebook-fans for sin evne til å unnslippe politiet.

Foto: Colton Harris-Moore / Ap

Filmselskapet 20th Century Fox vil kjøpe rettighetene til filmen, og Hollywood-regissørene spekulerer, ifølge CNN, allerede i hvem som skal få spille Barfot-banditten.

Myndighetene på Bahamas fakket innbruddstyven og Internett-folkehelten Colton Harris-Moore på Romora Bay Resort and Marina etter en båtjakt 11. juli. Han hadde da vært på rømmen i over to år.

Colton Harris-Moore

Colton Harris-Moore ble arrestert syv dager etter at politiet fant vraket av et stjålet fly han er antatt å ha fløyet til Bahamas.

Foto: Felipe Major / Ap

– Et geni

19-åringen har oppnådd status som folkehelt ved å unnslippe myndighetene i årevis - til fots, i stjålne biler, og til og med i stjålne fly. Han er blant annet beundret av 92.000 Facebook-fans.

Han har blant annet lært seg å fly småfly på egenhånd, ved bruk av manualer og flysimulatorer.

Kallenavnet Barfot-banditten har han fått fordi han har utført de kriminelle handlingene barføtt. Han skal ha ha begått innbrudd i minst seks amerikanske stater, i tillegg til i Canada.

Ved ett tilfelle skal han ha etterlatt seg fotavtrykk i kritt som et slags visittkort utenfor en hangar på en flyplass i Iowa.

Video Barfot-banditten arrestert til slutt

VIDEO: Barfot-banditten arrestert til slutt.

Hvem skal spille Barfot-banditten?

Harris-Moores historie minner om den amerikanske spillefilmen fra 2002 «Catch me if you can», som er inspirert av den sanne historien om Frank Abagnale jr., den yngste som noensinne som har havnet på FBIs «Mest ettersøkt»-liste.

Logan Lerman

Logan Lerman er en av kandidatene til å spille Barfot-banditten.

Foto: Peter Kramer / AP
Liam Hemsworth

Australske Liam Hemsworth er også nevnt for rollen som Colton Harris-Moore.

Foto: Frazer Harrison / Afp
Zach Gilford

FORESLÅS TIL ROLLEN: Zach Gilford, best kjent fra TV-serien Friday Night Lights.

Foto: Peter Kramer / AP

«Catch me if you can» ble nominert til to Oscarpriser.

Utsiktene til en lignende suksess, en filmversjon av Barfot-bandittens utrolige historie, har fått Hollywood-regissører til å diskutere hvem som bør få hovedrollen.

– Logan Lerman fra «Percy Jackson»-filmene bør få rollen. Han er ung, sjarmerende, og en god skuespiller, sier Randi Hiller, som har regissert filmene «Crash» og «Iron Man», til CNN.

Hiller sier det er viktig at man gir rollen til en ung mann som er lett å like, da Harris-Moore er både filantrop og og dyrevernsaktivist.

– Man heier liksom på ham, selv om han har gjort noe virkelig galt, sier hun.

– En suksess

Uansett hvem som får spille Barfot-banditten, tror Hiller at filmen blir en suksess.

– Alle vil vite mer om denne historien.

Hollywood-regissøren tror filmen vil få litt samme stemning som i Steven Spielbergs «Catch me if you can».

– Det blir ikke hysterisk morsomt, men likevel vil filmen ha morsomme scener, som i «Catch me if you can, sier hun.

Må finne høye skuespillere

Også produsjonsleder og rollebesetter Tammara Billik trekker paralleller til «Catch me if you can», og tror filmen vil bli en kjempesuksess.

– Når man besetter en slik rolle er det viktig å finne en skuespiller som ligner på personen i virkeligheten. Men det er også viktig å huske på at historien er bedre kjent enn Barfot-bandittens ansikt.

– Du vil ikke ha en som ikke kan spille, men som ser helt lik ut som ham, sier hun.

Hun påpeker at det kan bli vanskelig å finne en skuespiller som er like høy som 19-åringen, som angivelig er 1.98 cm høy.

Billik foreslår derfor høye skuespillere som Zach Gilford og Liam Hemsworth.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters