Hopp til innhold

Kanal 24 trues med søksmål

Grunnlegger av avisen Søndag Søndag, Hroar Hansen, varsler søksmål mot Kanal 24 fordi kanalen har gitt et nytt radioprogram samme navn.

Jan Erik Pedersen

Kanalsjef i Kanal 24, Jan Erik Pedersen, synes navnevalget er uproblematisk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Avisen Søndag Søndag

Søndag Søndag ble lansert i 1986. I fjor ble avisa nedlagt.

Søndag Søndag er Kanal 24s nye prateprogram som hadde premiere i går. Kanalsjef i Kanal 24, Jan Erik Pedersen, synes navnevalget er uproblematisk. Det synet deler ikke Søndag Søndags grunnlegger Hroar Hansen. Han varsler søksmål og vil kreve erstatning fra Kanal 24.

- Når Kanal 24 bruker navnet Søndag Søndag, er det rett og slett å rappe noe vi eier. Vi vil ha erstatning for at de bruker navnet ulovlig, og vi vil frata dem retten til å bruke navnet, sier Hansen.

- Sjokkert

Ukeavisa Søndag Søndag var kjent som en svært frilynt avis hvor prostituerte fritt kunne annonsere sine tjenester inntil avisa gikk inn i fjor.

Men Hansen sitter med rettighetene til navnet gjennom et holdingselskap og han har planer om å relansere avisa:

- Jeg skal starte opp Søndag Søndag igjen, og det har jeg kommet ganske langt med. Men det er klart det er en prosess å få den i gang igjen. Dette var noe jeg hadde tenkt å bruke høsten på, så jeg ble rimelig sjokkert da jeg hørte at Kanal 24 bruker vårt navn og logo.

 

Hroar Hansen

- Jeg ble rimelig sjokkert da jeg hørte at Kanal 24 bruker vårt navn og logo, sier Hroar Hansen, grunnlegger av avisa Søndag Søndag.

Foto: Henrik Laurvik / Scanpix

- Kjent for å gå til sak

Sjef for Kanal 24 Jan Erik Pedersen synes Hansen er kranglevoren.

- Vi visste selvfølgelig at det var en avis som het Søndag Søndag, men dette er jo en generell betegnelse på en ukedag.

Pedersen er ikke bekymret over Hroar Hansen utspill.

- Han er jo kjent for å gå til sak og bli dratt i sak i mange anledninger, så den tid den sorg. Han kan jo begynne med å kontakte Kanal 24 kanskje, sier Pedersen.

- Kanskje Kanal 24 heller skulle kontaktet meg, sier Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.