Hopp til innhold

Kanal 24 trues med søksmål

Grunnlegger av avisen Søndag Søndag, Hroar Hansen, varsler søksmål mot Kanal 24 fordi kanalen har gitt et nytt radioprogram samme navn.

Jan Erik Pedersen

Kanalsjef i Kanal 24, Jan Erik Pedersen, synes navnevalget er uproblematisk.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Avisen Søndag Søndag

Søndag Søndag ble lansert i 1986. I fjor ble avisa nedlagt.

Søndag Søndag er Kanal 24s nye prateprogram som hadde premiere i går. Kanalsjef i Kanal 24, Jan Erik Pedersen, synes navnevalget er uproblematisk. Det synet deler ikke Søndag Søndags grunnlegger Hroar Hansen. Han varsler søksmål og vil kreve erstatning fra Kanal 24.

- Når Kanal 24 bruker navnet Søndag Søndag, er det rett og slett å rappe noe vi eier. Vi vil ha erstatning for at de bruker navnet ulovlig, og vi vil frata dem retten til å bruke navnet, sier Hansen.

- Sjokkert

Ukeavisa Søndag Søndag var kjent som en svært frilynt avis hvor prostituerte fritt kunne annonsere sine tjenester inntil avisa gikk inn i fjor.

Men Hansen sitter med rettighetene til navnet gjennom et holdingselskap og han har planer om å relansere avisa:

- Jeg skal starte opp Søndag Søndag igjen, og det har jeg kommet ganske langt med. Men det er klart det er en prosess å få den i gang igjen. Dette var noe jeg hadde tenkt å bruke høsten på, så jeg ble rimelig sjokkert da jeg hørte at Kanal 24 bruker vårt navn og logo.

 

Hroar Hansen

- Jeg ble rimelig sjokkert da jeg hørte at Kanal 24 bruker vårt navn og logo, sier Hroar Hansen, grunnlegger av avisa Søndag Søndag.

Foto: Henrik Laurvik / Scanpix

- Kjent for å gå til sak

Sjef for Kanal 24 Jan Erik Pedersen synes Hansen er kranglevoren.

- Vi visste selvfølgelig at det var en avis som het Søndag Søndag, men dette er jo en generell betegnelse på en ukedag.

Pedersen er ikke bekymret over Hroar Hansen utspill.

- Han er jo kjent for å gå til sak og bli dratt i sak i mange anledninger, så den tid den sorg. Han kan jo begynne med å kontakte Kanal 24 kanskje, sier Pedersen.

- Kanskje Kanal 24 heller skulle kontaktet meg, sier Hansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kulturstrøm

 • Rushdie-angripar møter i retten

  Mannen som er sikta for knivangrepet mot forfattaren Salman Rushdie førre veke, Hadi Matar (24), skal møta i retten torsdag klokka 19.00 (13.00 lokal tid), melder Reuters.

  Matar blei torsdag tiltat av ein storjury for knivstikkinga av Rushdie under eit foredrag i Chautauqua i delstaten New York førre fredag, skriv CNN.

  Matfars forsvarar, Nathaniel Barone sa til Reuters klienten hans er tiltat på eit punkt for andregrads drapsforsøk og eit for andregrads overfall.

  Den sikta møtte i fylkesretten laurdag og erkjende ikkje straffskyld på nokon av punkta. Matar er varetektsfengsla utan moglegheit for kausjon.

 • Tolkiens «Ringes Herre» blir svensk

  Det svenske spillselskapet Embracer Group AB melder i en pressemelding at de nå eier rettighetene til alt som har noe å gjøre med Tolkiens verk «Ringenes Herre» og «Hobbiten».

  De skriver også at selskapet ønsker å utforske muligheten til å lage flere filmer basert på karakterer som Gandalf, Aragorn og Gollum.