Utfordrer Spotify og Wimp

Ny svensk streaming-tjeneste tar opp kampen om kundene til Spotify og Wimp.

Rdio

Tjenesten Rdio konkurrerer med Spotify og Wimp.

Foto: Rdio

Janus Friis, en av gründerne bak tjenester som Skype og Joost, er klar med Rdio.

Janus Friis, en av gründerne bak tjenester som Skype og Joost, er klar med Rdio.

Foto: Douglas C. Pizac / AP
Migrapolis på facebook og twitter

På facebook og Twitter er du sosial med dine venner. I den nye tjenesten får du liknende muligheter - knyttet til valg av musikk.

Foto: NRK

Nå lanseres en ny konkurrent til tjenester som norske Wimp og svenske Spotify. Rdio er på mange måter veldig lik sine konkurrenter, men har et par triks i ermet, melder svenske E24.

Se hva dine venner liker

Det er gründerne bak tjenester som Skype, Kazaa og Joost – Niklas Zennström og Janus Friis som i samarbeid med investeringsgruppen Atomico har utviklet Rdio (uttales «ar-di-o»).

Igjen loves du en ny måte å oppdage, kjøpe og oppbevare musikken din, og her kan du også se hva dine venner og kontakter liker av musikk.

Rdio likner nemlig mer på Twitter og Facebook, i den forstand at du hele tiden vil se hva dine venner velger av musikk, og hva de mener om den. De mest spilte låtene blant dine venner vil dukke opp i en slags twitter-flyt på skjermen

Både på nett og mobil

- Flere digitale tjenester har forsøkt å løse bestemte utfordringer, men ingen har på noen elegant måte klart å intgrere hvordan man oppdager ny musikk med streaming i en og samme tjeneste. Vi tror folk er klare for en utivkling i den retningen, sier Friis i følge Yahoo News.

Tjenesten baserer seg på streaming av musikk og er også tilgjengelig på mobiltelefon. Den har i dag omkring fem millioner låter tilgjengelig, etter å ha fått avtaler med alle de største plateselskapene - EMI, Sony, Universal, Warner - og mange mindre indieselskaper.

Les mer: Alt om nedlasting, fildeling og streaming!

Det koster i underkant av 5 dollar i måneden å bruke tjenesten på din pc, mens du må ut med det dobbelte for også å ha den med deg på mobiltelfonen.


Kulturstrøm

  • Får kulturrådets ærespris

    Cliff Moustache, dramatiker, teaterregissør, kunstnerisk leder og drivkraft ved Nordic Black Theatre, får Kulturrådets ærespris for 2020. Prisen, på 600.000 kroner og en løvestatuett, har blitt delt ut siden 1968. Tidligere vinnere er blant andre Alf Prøysen, Arne Nordheim, Anne-Cath Vestly, Liv Ullmann, Jan Garbarek, Mari Boine og Jan Erik Vold (NTB).

    Cliff Moustache
    Foto: Else Karine Archer / NRK