Hopp til innhold

Stephen King ventet ett år på Ullmann

Liv Ullmann skal regissere ny skrekkmusikal av Stephen King og John Mellencamp neste år.

Liv Ullmann innrømmer Kiss-romanse på Skavlan

Det strømmer inn med tilbud til regissør Liv Ullmann.

Foto: NRK

Stephen King

Stephen King

Foto: Scanpix/AFP

Så interessert er King og Mellencamp i å få Liv Ullmann til å regissere musikalen at de har satt den på vent i ett år. For først skal Liv Ullmann på sin avskjedsturne som skuespiller; i Riksteaterets oppsetning av «Lang dags ferd mot natt».

Tilbudene strømmer på

Etter kjempesuksessen av «En sporvogn til begjær» i Sydney, New York og Washington, der Liv Ullmann hadde regi for, blant andre, Cate Blanchett, har tilbudene strømmet inn til regissøren.

Et av tilbudene kommer fra skrekkromankongen Stephen King og musikeren John Mellencamp, som vil ha Liv Ullmann til å sette opp musikalen «Gost Brother». Den har de arbeidet med i 10 år.

– Jeg har sagt mer eller mindre ja. Vi får se hvordan det går. Begge representerer en verden som - for meg - er litt fremmed. Jeg beundrer Stephen King, han er jo en storartet forfatter selv om man ofte forbinder ham med det mørkeste mørket, sier Liv Ullmann til NRK Kulturnytt.

John Mellencamp

John Mellencamp

Foto: KYLE ERICSON / Scanpix/AP

– John Mellencamp representerer rock og countrymusikk, som også er en fremmed verden for meg. Men, de vil ikke gjøre dette uten meg så det er tre ulike mennesker som kommer sammen og kanskje gjøre denne musicalen.

– Smigret og glad

– Er det ikke fantastisk å bli spurt fra den siden av kunstverden?

– Javisst, og jeg sa jo nei. For det første fordi de ville begynne med en gang, men jeg må konsentrere meg om «Lang dags ferd mot natt», og de ville vente. Jeg er smigret og glad og synes det er en god åpning i mitt 70-ende år, som jeg jo er gått inn i for lengst.

Men før det blir musikal skal Liv Ullmann på avskjedsturne, som skuespiller, med Riksteaterets oppsetning av «Lang dags ferd mot natt».

– En sporvogn til begjær var jo en enorm suksess. «Lang dags ferd mot natt» sa jeg ja til for to år siden og har sett frem til lenge. Nok en gang skal jeg få reise rundt i Norge og samtidig ha en arbeidsoppgave. Og jeg skal få være med kolleger og komme tilbake til mitt opprinnelige yrke som skuespiller.

Neddynket i tilbud

Etter suksessen med «En sporvogn til begjær» blir Ullmann neddynket i tilbud både fra England, Amerika og andre land.

– Jeg må jo si nei, for nå er jeg for en gangs skyld i Norge. Kanskje det er godt for meg. Scenen sier jeg farvel til på «Lang dags ferd mot natt».

Men om tilbudene strømmer inn fra utlandet er det ikke kommet noe tilbud fra hverken scene eller film fra hjemlandet.

– Jeg har ikke fått noe tilbud fra Norge, men det er så mye annet jeg skal ta stilling til og håper jeg kan gjøre. Nei, Norge er som vanlig taus.

Og de som vil se Liv Ullmanns avskjedsforestilling, som skuespiller, må vente til høsten. «Lang dags ferd mot natt» har premiere 6. september og skal vises 50 steder over hele landet.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters