Hopp til innhold

Ukas Urørt (U6) Perfume Uniform

De lager klubbmusikk i skjæringspunktet mellom lofi-indie og streng electrohouse - Snart kan du høre Perfume Uniform sin remix av svenske Familjen.

Perfume Uniform
Foto: Perfume Uniform

Urørt mener:

Perfume Uniform kombinerer knitrende norsk indiepop med streng tysk elektro. "Out Alone Tonight" er en drivende house-perle hvor klokkespill og lo fi-gitar danser seg gjennom vinterkulden, side om side med stramt komprimerte trommer og kvass synth.

Hør Out Alone Tonight (åpnes i nytt vindu)

Last ned Out Alone Tonight (mp3)

Besøk Perfume Uniform på Urørt

Perfume Uniform er et kollektiv bestående av musikere og kunstnere med røtter både i Tyskland og Norge. Bak mesteparten av musikken står Buddy Love og Lasse Løberg. Musikk er noe de har holdt på med hele livet, men Perfume Uniform oppstod først i 2006.

Koffein og gresskar

Hva ligger i navnet Perfume Uniform?

- Det betyr noe rosa, noe mørkt og noe varmt. Hører man ikke det? sier Buddy Love.

Han og Lasse er født med en dags mellomrom men er veldig ulike. Er det kanskje i møtet, midt i denne forskjelligheten, lyden av Perfume Uniform oppstår?

- Vi er forskjellige, men akkurat slik at vi kan lage musikk sammen. Det som er viktigst når vi lager musikk er at vi får nok kaffe og kan spise litt mat etterpå. Jeg tror vi spiste gresskarsuppe til denne, sier Buddy Love.

Remikser svensker

Det startet med en remiks bandet gjorde av Lucky Misu . Etter det fikk Perfume Uniform sine første tilbakemeldinger, men det er først nå de får respons fra media.

- Dette er første gang media legger merke til oss. Vi er overrasket over at det er mulig å få oppmerksomhet så fort som nå, bare med en låt. Det er vi veldig glad for, det er alltid interessant når folk liker det man gjør.

Nylig har de remikset "Hovudet i Sanden" av det svenske i-vinden-bandet Familjen , og skal man tro dagens tendenser vil vi nok høre mer til begge to i fremtiden.

Barn av 80-tallet

I tiden fremover planlegges en EP, lage liveshow og gjøre flere DJ-sett. Hvordan dette vil høres ut kan man få en indikasjon på gjennom inspirasjonskildene.

- Vi blander lo-fi akustikk og dansemusikk. Inspirasjonskilder er det nok av, vi er 80-talls babies- og barn, 90-talls ungdommer og 2000-talls datafreaks..

Av andre Urørt- artister og band de trekker frem som favoritter nevner de Monzano og Hanne Kolstø .

Viktig og riktig

Helt til slutt, har dere en appell til folket?

- Klart vi har det. Ta vare på naturen, oppfør dere som gode mennesker og ikke som de jævligste drittsekkene! Gjør bare det som dere mener er viktig og riktig. Folk handler for lite som de vil og for ofte som de må. Stopp hvalfangsten! Og når du har funnet noen du er glad i, sett pris på det.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.